Kasutaja arutelu:Mspuu/Foucault' pendel

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Sisult on tekst hea. Õigekiri vajab ülevaatamist. Leidub niihästi hooletusvigu, kus kaks tähte on ära vahetatud, kui muid õigekirjavigu. Kõigepealt loe lihtsalt tekst uuesti läbi ja paranda ise hooletusvigu.

Sõna "seadeldis" tuleb kõikjal asendada sõnaga "seade".

Linki "Maa pöörleb" pole vaja teha. Kõik aastaarvud tuleb esimesel kasutamisel linkida.

Muuseumide prantsuskeelse nime järel oleks parem anda sulgudes eestikeelne nimi.

Nurkkiirus ω (päripäeva vaadatuna on ω ühikuks kraadi sideerilise päeva kohta) – ma enam-vähem saan aru, mida on tahetud öelda, aga välja on kukkunud halvasti. Nurkkiiruse ühik on ikkagi eelkõige radiaan sekundis. Järgnevas valemis ei tohi kasutada ingliskeelset sõna "day".

Allpool on suurte ingliskeelsete kirjadega joonis. See on paha, sest meie teeme ikkagi eestikeelset vikipeediat. Olemasoleva ingliskeelse joonise põhjal pead nähtavasti ise tegema eestikeelse joonise (lubatud on võtta ingliskeelne joonis, sellel võõrkeelsed kirjad maha kraapida ja eestikeelsed asemele kirjutada). Saadud joonis tuleks üles laadida mitte Commonsisse, vaid eestikeelsesse vikipeediasse, kusjuures faili nimi võib muutuda. Joonise eestikeelne pealkiri on "Ööpäevase pöörlemisnurga sõltuvus laiuskraadist".

Lõunapooluse osas tekitab kerget hämmingut lause "Tingimused olid väljakutsuvad". Ebatavalised olid küll, aga kes siis õigupoolest keda välja kutsus? Kas ebatavalised tingimused on kuidagi väljakutsuvamad kui tavalised tingimused? See on imelik väide.

Eesnimesid ei tohiks lühendada, las nad olla välja kirjutatud. Taivo 12. oktoober 2012, kell 00:05 (EEST)[vasta]

Oleks väga hea, kui artiklisse õnnestuks lisada foto Tähe tänaval asuvast Foucault’ pendlist. Ivo (arutelu) 12. oktoober 2012, kell 00:33 (EEST)[vasta]

Enda arust on mul vead ammu parandatud. Kas võin artikli ümber kopeerida? Lisaks kustusasin lause, kus mainisin Tähe tänava pendli puhul H. Kruuvi ja I. Kruuvi, kuna ei leidnud nende eesnimesid.


Sa võtsid ära lingi "Maa pöörlemine", mis on hea, aga esimeses pauses tuleks linkida artiklile "Maa (planeet)". Lisaks lingiksin pöörlemine, pendel, muuseum, ülikool, messing, tina, marmor ja 6. aprill.

Ma olen kuulnud sõna "võnketasand". Palun mõtle, kumb sõna on õigem, kas võnkumis- või võnketasand, ja see sõna tuleks linkida.

Põhja- ja lõunalaius on üks sõna, samuti põhja- ja lõunalaiuskraad.

"Tõestamaks" kirjutatakse keskelt s-tähega. Aastaarv, rootor ja täht tuleb linkida (vaata ikka, kuhu tähe link läheb!).

"Elektromagnetiline" ei kirjutata ee-ga.

Järgmises lõigus ära kasuta kaldkirja.

"Dimensiooniline" on sul liigse t-tähega kirjutatud.

Allpool lingi kompleksmuutuja ja ratas.

Tartu lõigus eraldatakse ühik (m ja kg) arvust tühikuga. Sa võtsid sealt vist välja lause, sest ei leidnud kahele isikule eesnime. See polnud küll hea põhjus lauset välja võtta, las nad siis olla eesnime esitähega, aga sel juhul ei tohi neid linkida.

Huvitav, kui vana on asutus, millel on 350. juubel? Inimestel on esimene juubel siis, kui saavad 50-aastaseks, ja pärast seda on iga 5 aasta järel jälle juubel, nii et kui kellelgi on 350. juubel, siis saab ta 1095 aastat vanaks. Ma ei tea, kuidas ettevõtetega on. Igaks juhuks ära seda maini, kui mitmes juubel oli, kirjuta, kui mitmes asutamise aastapäev (või lihtsalt aastapäev) oli. Järgarv käib punktiga.

Pärast nende vigade parandamist tundub töö valmis olevat. Võid selle artiklite nimeruumi saata ja seejärel on töö arvestatud. Taivo 13. november 2012, kell 15:42 (EET)[vasta]