Kasutaja arutelu:Mpilvet/liivakast

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tänan asjaliku ja hästi kirjutatud artikli eest! Et maht täis saada, pead veidi teksti juurde kirjutama. Lisan veel mõne kommentaari.

  • „vaid kuvatakse selliselt nagu see salvestatud on“ – „nagu“ ees on siin koma, kuna pärast seda on tegusõna
  • „määratakse ära kuidas HTM“ – „kuidas“ ees on koma
  • „Tuntuimad serveripoolsed skriptikeeled on PHP, Perl ja ColdFusion kombineeritud mingi andmebaasiga nagu Oracle või MySQL.“ – seda lauset peaks kuidagi veidi parandama. Kas mõte jääks samaks, kui lisada näiteks „… mis on kombineeritud mingi andmebaasiga…“?
  • „Rakendused, mis kombineerivad serveri- ja kliendipoolsed komponendid, et moodustada dünaamiline veebileht nimetatakse veebirakenduseks“ – koma pärast „veebilehte“. Kui midagi nimetatakse kuidagi, nõuab see osastavat käänet (mida?). Ehk siis „Rakendused /…/ nimetatakse“ ei ole korrektne.
  • "HTML skript" -> „HTML-skript“. Sama ka teiste "HTML"-ühenditega.
  • Püüa vältida sõna „vastavalt“ kasutust ebasoovitavas tähenduses. Vaata lähemalt ÕS-ist.
  • Kas mõni kasutatud allikatest on internetiallikas? Kui nii, siis peaks olema märge, millisel aadressil ja millisel kuupäeval see teave kättesaadav on olnud (ka tõlkimisel peaks algallikate olemasolu kontrollima). Kasuta kuupäevade märkimisel eesti keelele omast kirjaviisi: pp.kk.aaaa (kuu võib olla ka sõnaga märgitud). Vaata lähemalt Vikipeedia viitamisreeglitest.


Palun anna siinsamas arutelulehel teada, kui oled need parandused teinud. Siis saan artikli uuesti üle vaadata. ---

Õppeassistent --Kairijan (arutelu) 19. november 2018, kell 02:25 (EET)[vasta]

Parandused tehtud. Mpilvet (arutelu) 27. november 2018, kell 19:26 (EET)[vasta]

---

Tänan paranduste eest!

  • Olin eelmisesse tagasisidesse jätnud vea: ma ei tahtnud soovitada, et "HTML-skriptid" peaksid teksti sees jutumärkides olema. Pidasin silmas, et need peaks järgneva sõnaga kokku kirjutama (nt mitte "HTML skript", vaid "HTML-skript"). Parandasin need kohad ise nii tekstis kui ka siin tagasisides.
  • Endiselt tundub mulle, et mõni kasutatud allikatest on veebiallikas. Palun tee needsamad parandused, mida juba eelmises tagasisides soovitasin.

Seejärel võid artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Siis on töö arvestatud!

Õppeassistent Kairijan (arutelu) 29. november 2018, kell 13:02 (EET)[vasta]