Kasutaja arutelu:Markuskoort/Dota

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aitäh! Väga hea algus artiklile. Arvutimängudest on Eesti Vikipeedias kahtlemata vähe artikleid ning neid võiks rohkem olla. Annan kiiresti ka esialgset tagasisidet, aga hiljem töötame põhjalikumalt edasi.

Artikli kirjutamisel võid võrrelda artiklit teiste sama valdkonna artiklitega. Antud juhul võid vaadata kategooriat Kategooria:Arvutimängud. Kõik artiklid ei ole seal muidugi samal tasemel ega koolitatud kirjutajate poolt kirjutatud, aga sealt saab ülevaate sellest, kuidas Vikipeedia artiklid lõpuks välja näevad. Head artiklid, millega võrrelda on näiteks Need for Speed: ProStreet, Grand Theft Auto ja näiteks ka League of Legends. Samuti võid vaadata, kuidas on sama artikkel üles ehitatud inglise keeles, kuigi päris kopeerimine ei ole siin kursusel kohane en:Defense of the Ancients.

Ma parandasin kohati teksti ja lisasin sellele natuke vikivormistust, et Sa näeksid, kuidas see toimib. Proovi ülejäänud tekst samasse vormingusse viia. Võid vajutada "Muuda lähteteksti", et näha, kuidas see on tehtud ja lisada sama vormistust mujale. Teksti puhul on Su laused kindlasti liiga pikad. Proovi paigutada ühte lausesse üks mõte.

Pealkirjad tuleks vormistada pealkirjadena, lisada võiks hulga siseviiteid Vikipeediasse kirjutatud ja kirjutamata artiklitele. Kasutatud kirjanduse võiks vormistada viidetena, nagu on näidiseks toodud arvutimänguartiklites. Oluline on, et lugeja saaks viite abil näha, kust konkreetne infokild pärineb ja selle üles leida.

Lauseid võiks teha lühemaks ja vaadata selle pilguga, et juhuslikule artiklile sattunud inimene aru saaks. Näiteks "võitlus toimub kümne inimese vahel ehk 5v5" -> "võitlus toimub kümne inimese vahel, kummalgi pool viis mängijat".

Linkidest viidetena ei piisa, kuna täpne aadress võib muutuda. Vaja oleks pealkirja, veebilehte ja lisaandmeid. Viidete_vormistamine juhendist.

Kui võtta eeskujuks väiksemahuline artikkel, siis 2000-3000 tähemärgist on ka veel natuke puudu - nii, et võimalusel tasub ka mahtu kasvatada.

PeeterT (arutelu) 5. aprill 2016, kell 18:00 (EEST)[vasta]