Kasutaja arutelu:Marcspuhke/industriaalühiskond

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Artikkel seletab lihtsalt ja lühidalt mõiste ning toob ka mõned asjakohased näited ning on väga hästi liigendatud alamteemadeks. Sisu on minimaalselt piisavalt, ilmselt võiks olla natuke rohkem selgitusi, võib-olla näiteid ja kindlasti leidub selle teema alla ka mingeid pilte.
Esiteks torkas kohe silma, et sisukord on enne mõiste selgitust, mis ei ole Wikipediale tavapärane ja seetõttu võõras. Võiks olla mõiste esmane lahtiseletus koos suure pealkirjaga kõige esimene ning peale seda sisukord, nagu ikka. Teiseks pole tekstis ühtegi viidet - ei Wiki enda allikatele ega ka millelegi muule. Tegelikult leidub küll tekstis sõnu, mida saaks teistele lehekülgedele linkida ja samuti leidub industriaalühiskonna kohta palju infoallikaid, kaasaarvatud eestikeelsed ensüklopeediad ja õpikud jne. Tegu on hea ja laia teemaga, mille kohta saaks palju rääkida, kuid mõne alapealkirja all on vaid üks lause, ootaks natuke enamat.
Lisaks jääb silma ka teksti lõpus olev punane Cite error.
--Sandravjr (arutelu) 22. mai 2013, kell 15:33 (EEST)[vasta]



Minu arus võiks lisaks rohkem tähelepanu pöörata vormistamisele, nt ei näe põhjust jätta nii palju ruumi "Industriaalühiskonna" ja "Industrialiseerimise" lõikude vahel. Sama asi ka "IndustriaalrevUlutsiooni" ("u" tähe asemel käib "o" ehk "revOlutsioon") ja "Tähtsate tehnoloogiliste arengute" vahel.

Samuti artiklis esineb palju kirjavigu ning sõnade järjestamisega seotud vigu. Mõned nendest on toodud allpool:

1."1760'ndatest" ja teisi "ndatega" aastad tuleks kirjutada "1760ndatest" või "1760-ndatest"

2. Mina arvan, et parem oleks peamise termini "industriaalühiskond" lahtiseletamisel enne seletamist veel kord korrata mõistet, võib olla lisada sünonüüme (nt "tööstusühiskond". Sama käib ka "Industrialiseerimise" ja "Industriaalrevolutsiooni" mõistete kohta, eriti vajalik mõistete kordus enne seletust.

3. "...omistas majandusteadlane P.F. Drucker arenenud industriaalühiskonnale järgmised tunnused:..." tunnused võiksid olla eraldi ridadel

4."19 sajandil" on pärast 19 punkt puudu. Parandada tuleks kõik samasugused vead, neid esineb mitu.

5. "...geograafiliselt ja looduvarade poolest" "looduSvarade" on "S" täht puudu

--Keits77 (arutelu) 24. mai 2013, kell 15:24 (EEST)[vasta]