Kasutaja arutelu:Kkitsik/Amatöörraadio

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas artikkel on piisavalt pikk? Lõplik artikkel peab olema vähemalt 6000 tähemärki (koos tühikutega, aga ilma viidete ja sisukorrata).

Tundub piisavalt pikk, isegi ilma tabeli poolt lisatud tähemärkideta.

Milline on artikli üldmulje? Kas see vastab entsüklopeediaartikli nõuetele? Üldiselt tundub vastavat, aga võiks mõned kohmakused ära siluda ja viitedega veel mässata.

Artikli struktuur. Kas artikli struktuur tundub loogiline? Kas artikli esimene sõna / esimesed sõnad on sama(d), mis artikli pealkiri, ja kas esimene lause on (n-ö) definitsioon? Kas sissejuhatus on piisavalt lühike ja kokkuvõtlik?

a) Vastab nõuetele. b) Jah ja ei. On küll lühike ja definitsioon on esitatud, aga peale definitsiooni võiks olla asi natuke laiemalt seletatud. Ei ole veendunud, et amatöörraadio valdkonnad kuuluvad sissejuhatusse, eriti kui neid hiljem artiklis ei kaeta. Nimekiri võiks ammendav olla, sest minul, kui artikli lugejal, ei ole aimugi mida “jm” tähendab ja kas välja on jäetud tähtsad alaharud või mitte.

Refereerimine ja viitamine.

Päris mitmes kohas võiks olla rohkem viiteid. Näiteks tehnilise osa juures on viidatud ainult varjatud antennide kohta. Ajaloo osas on ka refereeritud vist vaid Eric Tigerstedti osa, kuid mitte ülejäänud? (Ei ole väga kindel, allikas on vene keeles). Need kohad kus viiteid on kasutatud tunduvad olevalt hästi refereeritud, probleemiks põhiliselt et ei suuda paljudele kohtadele tekstis leida allikaid.

Kas on originaallooming? Tundub et artikkel on enamasti originaallooming. Tabel inglise keelest wikist, tundub hästi tõlgitud.

Loetavus. Kas tekstiga edastatav sõnum on mõistetav? Kas tekst on keeleliselt korrektne? Kui esineb korduvaid ortograafiavigu ja sa neid märkad, siis palun too need autori jaoks abistavalt esile.

Ortograafiavigu otseselt ei ole leidnud, aga laused võiksid keerulisemad ning pikemad olla. Tekst muidu väga hemingwaylik mis teeb lugemise kohati kohmakaks. Näiteks: “Amatöörid ei saada raadio teel ainult oma häält. Saadetakse ka teksti, pilte, muid andmeid ja nende kombinatsioone. Igasuguseid eksperimente tuleb kooskõlastada riigiga. Krüpteerimine pole aga üldiselt amatöörraadiosides lubatud.” Võiks sujuvamaks ümber kirjutada.

Pildid Pildid on head ja tunduvad olevat vabakasutatavad.

Seostus Eestiga Eestiga seonduv osa on olemas.

Pärt Veispak (arutelu) 4. november 2017, kell 21:07 (EET)[vasta]


Aitäh põneva artikli eest, väga hea, et on toodud seos Eestiga. Siselingid peavad viima ainult eestikeelsesse Vikipeediasse, lisa neid ja kustuta ingliskeelse Wikipedia omad. Lisa viite elemente ja korrasta tabel, nt 24,890 MHz - 24,990 MHz peaks olema 24 890–24 990 MHz jne. Kui need parandused tehtud, liida tekst olemasoleva artikliga (vt videojuhendit) ja töö on arvestatud. Parimate soovidega Annn (arutelu) 5. detsember 2017, kell 15:01 (EET)[vasta]