Kasutaja arutelu:Kessutinnu/Nuputamis-arvutimängud

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Suur tänu sisuka artikli eest! Lisan mõne kommentaari.

  1. Esimese termini kirjutamisel on sisse lipsanud näpuviga: „videoängud“.
  2. Veel algterminist: kas pidasid mõistatusmängudena siiski ka silmas mõistatus-videomänge? Kui nii, siis vähemalt alguses peaks täispikk nimi välja toodud olema. Tegelikult peaks ühte täispikkadest nimetustest kasutama terves tekstis. Siis jääb selgeks, et viitad ikkagi konkreetselt nendelesamadele mängudele, mitte ei räägi nuputamismängudest üldiselt. Kui soovid sünonüüme leida, siis võid kasutada näiteks variante „sellised mängud“, „sellist tüüpi nuputamismängud“ vms. Kui oled täisnime kasutanud lause esimeses osas, võid teises osas viidata mängudele vaid asesõnaga („see“ või „need“).
  3. „Sihi-ja-vajuta-seiklusmängud“ kirjutataks muidu kokku ja väikeste tähtedega, küll aga tundub mulle, et eestipärasem oleks see fraas sisu poolest ümber tõlkida, nt „sihtimis- ja vajutamisseiklusmängudeks“.
  4. Peaksid mõnes kohas lausestuse üle vaatama. Nt lause „On ka populaarne nuputamis-videomängude alamliik Sihi-ja-Vajuta seiklusmängud (inglise keeles point and click adventure games), kus põhilised mõistatused on mängu õigesse seisu viimine“ alguse puhul tundub mulle, et pead silmas, et „populaarne on ka...“ või „olemas on ka populaarne...“. Lause lõpus on fraas „mõistatused on … viimine“, mille osad ei ühildu omavahel eriti hästi. Võid kasutada näiteks variante, "mõistatused sisaldavad (midagi)", "koosnevad (millestki)" või "on (millegagi) seotud".
  5. Soovitan ümber teha ka jutumärkidega lauseosad („seega mõistatus on "kuhu tuleb iga tükk paigutada, et saada suurim punktisumma"“ ja „kas leppida lahendusega, milleks on "lahendust ei ole"“). Neid asju saab teisiti öelda ka vabalt refereerides, ilma jutumärke kasutamata.
  6. Kui oled allikatele viidanud, ei pea sa tekstis eraldi välja tooma, kes midagi ütles või millestki kirjutanud on. Sellest annab teada viitenumber.
  7. Ühilda mängude kääne lausega (lauses „Mõnes nuputamismängus on võimalus teha koostööd teise mängijaga, näiteks "Portal 2" ja "Never Alone"“ peavad ka mängude nimed olema sisseütlevas käändes).
  8. Viitenumbrid on soovitatav märkida ilma eelnevate tühikuteta.
  9. Suur osa sinu tekstist on viideteta, kuigi viide peaks olema vähemalt iga lõigu lõpus. Originaalartikliski pole viiteid palju, aga samas leidsin sinu tekstist selliseidki osi, mida algartiklis ei ole ja mille päritolu ma määrata ei oska. Näiteks peaks viite järgi leiduma info point and click tüüpi mängude kohta allikas viitenumbriga 1, aga sealt ma seda ei leia. Ehk leiad mõne allika, mis praegu viideteta tekstiosi toetaks?

Kui oled need parandused sisse viinud, anna palun siinsamas arutelulehel teada. Siis saan artikli veelkord üle vaadata. Edu! --Kairijan (arutelu) 10. aprill 2018, kell 18:10 (EEST)[vasta]

Olen parandused sisse viinud. --Kessutinnu 16. aprill 2018, kell 23.05 (EEST)

---

Tänud tehtud paranduste eest! Lisan veel mõne kommentaari.

  1. Kui oled allikatele viidanud, ei pea sa tekstis eraldi välja tooma, kes midagi ütles või millestki kirjutanud on (Jesse Shell, Scott Kim). Sellest annab teada viitenumber.
  2. Soovitan sul kasutada varianti „sihtimis- ja vajutamisseiklusmängud“.
  3. Suur osa sinu tekstist on viideteta, kuigi viide peaks olema vähemalt iga lõigu lõpus. Originaalartikliski pole viiteid palju, aga samas leidsin sinu tekstist selliseidki osi, mida algartiklis ei ole ja mille päritolu ma määrata ei oska. Näiteks peaks viite järgi leiduma info point and click tüüpi mängude kohta allikas viitenumbriga 1, aga sealt ma seda ei leia (kust see pärineb?). Ehk leiad mõne allika, mis praegu viideteta tekstiosi toetaks?
  4. Kas kõikjal, kus ütled "nuputamismängud", pead tegelikult silmas nuputamis-videomänge? Kui nii, siis palun tee vastavad parandused.
  5. Lisa raamatute puhul lõpuviitesse ka teised nõutavad elemendid.

Palun anna teada, kui oled needki muutused teinud. Soovin edu! --Kairijan (arutelu) 24. aprill 2018, kell 18:26 (EEST)[vasta]

Olen parandused sisse viinud. --Kessutinnu 28. aprill 2018, kell 15.37 (EEST)


---

Aitäh! Võid artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Seejärel on töö arvestatud. --Kairijan (arutelu) 6. mai 2018, kell 21:31 (EEST)[vasta]