Kasutaja arutelu:Kerlitoo/Andmebaasi disain

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Aitäh artikli eest! Mõned kommentaarid:

  • Artiklis võiks olla rohkem siselinke.
  • "Enamikul juhtudel on andmebaasi disaineriks isik(ud), kes on eksperdid..." -> siin jätkad lauset mitmuses, aga pigem võiksid "isik(ud)" asemel panna sulgudesse "isik (või isikud)" ning ülejäänud lause jätta ainsusesse.
  • "Seega määratakse andmebaasi salvestatavad andmed andmebaasi disaineri ja loodava andmebaasi tellija koostöös." -> selles lauses kordad sõna "andmebaas" liiga palju, ehk saad kuidagi ümber sõnastada.
  • Saan aru, et artikli teema tõttu peadki palju kasutama sõnu andmebaas, andmed jne, aga ehk saaksid mõnes kohas neid millegi muuga asendada (nt "...vältida andmete kordumist ja andmetevahelisi vastuolusid" -> saaksid asendada "...vältida andmete kordumist ja nendevahelisi vastuolusid")
  • "Olemit kirjeldavad tunnused ehk atribuudid (näiteks õpilase nimi, vanus jne)." -> see lause on poolik, sest puudub verb (saad kasvõi ehk asemel kirjutada on).
  • Palun vormista õigesti ka viitekirjed. Juhend selleks asub siin.

Kui oled parandused teinud, anna siinsamas arutelulehel teada, et saaksin artikli veelkord üle vaadata. --Õppeassistent SveaTarkin (arutelu) 19. november 2018, kell 15:17 (EET)[vasta]


Tere!

Parandused on tehtud. --Kerlitoo (arutelu) 27. november 2018, kell 20:06 (EET)[vasta]


Aitäh! Võid artikli põhiruumi laadida, siis on töö arvestatud. Juhend selleks on SIIN. --Õppeassistent SveaTarkin (arutelu) 28. november 2018, kell 11:01 (EET)[vasta]