Kasutaja arutelu:KStseglova/Trichomonas gallinae

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Selge sõnastuse ja struktuuriga.

"Esimest korda leiti Trichomonas gallinae aastal 2005 kui uuriti Inglismaa vintide haiguspõhjusi." - kui ette käib siin koma, sealt algab kõrvallause.

"Resistentset tsüsti seejuures ei moodustu, seega sureb trihhomoonas kiiresti kui satub peremeesorganismist väljaspool olevasse keskkonda." - siin samuti.

"T.gallinae elutsükkel on otsene, vaheperemeest ei kasutata. (Stabler, 1954)" - sulgudes olevat viited tuleb ära võtta. Nende asemel kasutatakse Vikipeedias viitenumbreid.

"Trophozoid-staadiumis varieeruvad trihhomoonased kujult olles muna- kuni pirnikujulised ning suuruselt 7-11 μm." - sõnastus võiks selgem olla ja arvuvahemikke märkides tuleb kasutada mõttekriipsu, mis on pikem: "Trophozoid-staadiumis varieeruvad trihhomoonased kuju poolest, olles muna- või pirnikujulised, ning suuruselt 7–11 μm."

"costa-like" - võib ju kirjutada ka "costa-likud".

Ülekandumise peatükis tuleks iga loetelu elemendi lõppu panna semikoolon. Viimase elemendi järele punkt.

"T.gallinae kindlaks identifitseerimiseks on vaja teostada" - parem oleks selline kuju: "T.gallinae kindlaks identifitseerimiseks on vaja teha".

"A-vitamiin defitsiit" - sõna vitamiin peaks olema käändes: "A-vitamiini defitsiit".


Suur aitäh tagasiside eest! Viisin parandused sisse.


Tegin siia kah mõned väiksemad märkused. Ühtlasi tooksin välja, et viidete puhul tuleks juurde lisada täiendavat informatsiooni. Paljastest linkidest ei piisa. Edu! Ivo (arutelu) 13. november 2015, kell 01:29 (EET)[vasta]


Aitäh! Parandatud.


"vastuvõttlik" - õige on vastuvõtlik.

"T. gallinae, kui trihhomonoosi põhjustaja," - siin ei käi kui ette koma.

"uuritkse" - siin on trükiviga jäänud.

--ElvaOlle (arutelu) 25. november 2015, kell 14:30 (EET)[vasta]