Kasutaja arutelu:Jvihalemm/Bifidobakter

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tegemist on nii sisuliselt kui keeleliselt väga hästi kirjutatud artikliga. Artikkel on loogilise ülesehitusega, põhjalik ning selgelt ja arusaadavalt kirjutatud. Pildimaterjal on väga hea ja informatiivne. Tubli!

Paar kommentaari ja parandusettepanekut:

Võiks veel mõned sõnad siselingistada: nt sahhariid, glükoos, inuliin jt.

Bifidobakterid on probiootilised bakterid, kes kääritavad rinnapiima liitsuhkruid, mis ei seedu seedekulgla ülemises osas ja liiguvad seedumatult jämesoolde. -> Bifidobakterid on probiootilised bakterid, mis kääritavad rinnapiima liitsuhkruid, mis ei seedu seedekulgla ülemises osas ja liiguvad seedumatult jämesoolde.

Nitraadi satuvad inimese organismi läbi tarbitud toidu ja vee. -> Nitraadid (?) satuvad inimese organismi läbi tarbitud toidu ja vee.

[9]Nende -> [9] Nende (tühik)

Seni enimuuritud bifidobakterite tüved on B.infantis, B.bifidum, B.pseudocatenulatum, B.breve, ja B.animalis. -> Seni enimuuritud bifidobakterite tüved on B.infantis, B.bifidum, B.pseudocatenulatum, B.breve, ja B.animalis.

Kuna inimese seedetraktis on piimhappebakterid väga kasulikud, siis soovitatakse kasutada toiduks nende abil kääritatud piimatooteid probiootilise toiduna. (Hellus, Gefilus, Actimel, Activia jne.) -> Kuna inimese seedetraktis on piimhappebakterid väga kasulikud, siis soovitatakse kasutada toiduks nende abil kääritatud piimatooteid probiootilise toiduna, näiteks tooted nagu Hellus, Gefilus, Actimel, Activia jne.

Valmistatud toode sisaldab probiootilist kultuuri mis aitab looduslikul viisil parandada seedetrakti tööd. -> Valmistatud toode sisaldab probiootilist kultuuri, mis aitab looduslikul viisil parandada seedetrakti tööd.

Sarnased uuringud on näidanud, etBifidobacterium animalis koos teiste probiootikumidega annab positiivseid tulemusi kasutades seedetrakti põletiku ja halvaloomuga bakterite vastu. -> Sarnased uuringud on näidanud, et Bifidobacterium animalis koos teiste probiootikumidega annab positiivseid tulemusi kasutades seda seedetrakti põletiku ja halvaloomuga bakterite vastu.

Probiootiline ravi võib osutuda tõhusaks seedetrakti põletikute vastu, mis tekitavad kroonilist kõhulahtisust -> põletikkude

Llaanemets (arutelu) 12. oktoober 2014, kell 12:51 (EEST)[vasta]

Paranda hooletusvead nagu nt "bakterioloogiliset metoodikatega", "konstentratsioonis", "nitriteks", "põletikute".
Lõikude vahele mitte jätta rohkem kui ühte tühja rida.
Mõned mõisted tuleks veel linkida (nt "bakterid", hieroglüüf, hapnik, käärimine, Elie Metchnikoff, jt).
Vabane "poolt"-konstruktsioonidest (nt "teadlaste poolt avastatud" asemel "teadlaste avastatud").
B.infantis --> B. infantis (sama mujal).
Kui artikkel on valmis, siis tuleb alameheküljel olev tekst kopeerida siia. Valmisolekut hindab Llaanemets.
Ivo (arutelu) 14. oktoober 2014, kell 00:49 (EEST)[vasta]