Kasutaja arutelu:Jurgen.Lorenz/Ampermeeter

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

On olemas artikkel Ampermeeter. Seda ei tohi üle kirjutada, vaid tuleb integreerida. Andres (arutelu) 5. oktoober 2014, kell 18:21 (EEST)[vasta]


Tere! Palun arvestada Andrese kommentaariga. Lisan omalt poolt tähelepanekud keele ja artikli ülesehituse kohta. Esiteks aitäh, artikkel on esitatud õigeaegselt, on piisavalt pikk, hästi liigendatud ja ilusate piltidega. Kuna suuri üldisi probleeme ei ole ja artikkel on üsna ilus, toon juba esimesel lugemisel välja detailid ja konkreetsed laused:

1. Kui sidekriipsu kasutada sõnaosa ärajätmise märgiks, ei eelne sellele tühikut! (milliamprid)

2. Sõna "poolt" tasub üldjuhul vältida. Selle asemel, et kirjutada, et miski on tehtud kellegi poolt, on mõistlik kasutada aktiivlauset: keegi tegi midagi.

3. Kui tugineb, siis "millele" (samas nt "põhineb millel").

4. "Edaspidised täiustatud seadmed olid loodud nii, et neid saaks paigaldada igas asendis ning samas võimaldades täpsemat mõõtmist." - ka teine osalause peaks ühtima vormiliselt pealausega, nt "... ning et need võimaldaks samas täpsemat mõõtmist".

5. "Põhilistel liikuva spiraaliga ampermeetrite skaala ulatub umbe 25 mikroamprist kuni 10 milliamprini" - ühildumine.

6. "Enamik alalisvoolu ampermeetrites on ära märgitud positiivne terminal" - ühildumine.

7. "...kuid kuna see on vahelduvvoolu puhul 0, siis sellepärast saab liikuva spiraaliga ampermeetreid kasutada..." - parem oleks "kuna ..., saab liikuva spiraaliga ...". See on lühem ja täpsem.

8. "Sellist liiki liikumise kasutamine on küll viimastel aastakümnetel vähenenud, kuid selline liikumine oli kunagi standard mõõtmismehhanismide seas" - veidi liiga palju sõnakordusi.

9. "ruutkeskmist vahelduvvoolu jaoks" - kas mitte pigem "vahelduvvoolu ruutkeskmist"?

10. "Kui" ees koma olema, kui ta viitab ajale ja talle järgneb öeldis. Seda esineb siin vähemalt neli korda.

11. "Tavaliselt on selliste mõõteriistade mittelineaarne skaala, kuid tavaliselt on rauast osade kuju muudetud nii, et skaala oleks enamvähem lineaarne" - ühildumine esimeses lausepooles, ja veidi segane on see, mis siis tavaliselt on.

12. "analoog ampermeeter" - siin pole "analoog" iseseisev sõna, peaks kokku kirjutama. Samuti "ülaosa".

13. "On olemas palju seadmed, mida kutsutakse kui integreeritud ampermeetriteks" - ühildumine ja liigne "kui".

14. "mitmeid erinevaid mõõtmisvahemike", "kahjustab juhtmestiku" - osastavas käändes ikka "vahemikke" ja "juhtmestikku".

15. "ühendatud jadamisi vooluringesse, mis kannab voolu, mida tuleb mõõta" - et vältida suurt hulka komasid, võiks see olla nt "on ühendatud mõõdetavat voolu kandvasse vooluringesse".

16. "Tavapäraselt, ampermeeteril koos mööda juhtiva takistiga on täismõõduline kõrvalekalle 50 millivoldi ulatuses" - loogilisem oleks "Tavapäraselt on ampermeetril..."

17. Viited artikli lõpus tuleks siiski vormistada samamoodi, nagu lõputöös, ehk seal peavad kõik andmed kirjas olema. Juurde võiksite tekitada ka siselinke, sh neile artiklitele, mida pole veel kirjutatud, nt eri ampermeetri liikide kohta.


Õigupoolest oleksin võinud veakohtade väljatoomise asemel ka ainult soovitada, et lugege artikkel uuesti üle ja parandage kõik näpuvead ja kiirustamisest tekkinud ebaloogilised kohad, sest ilmselt oleksite need tähelepanelikul lugemisel ise ka leidnud. Üldiselt aga on artikkel väga hästi loetav ja selge ning vormistuse poolest kena. Jõudu paranduste tegemisel!


Margotmöller (arutelu) 7. oktoober 2014, kell 15:33 (EEST)[vasta]


Väga kena, et tegite viiteid ja linke juurde, aga juhin tähelepanu, et viited ei tohiks olla kohe lause esimese sõna järel. Viide peab käima mingi lause või lõigu kohta ning näitama, kust see pärit on. Viitamist ei saa kasutada lihtsalt selleks, et näidata, kust selle mõiste kohta juurde lugeda.


Teil on ka üks viitamistõrge sisse jäänud. Margotmöller (arutelu) 11. oktoober 2014, kell 22:01 (EEST)[vasta]

1. Ajaloo peatüki esimeses lauses ei peaks koma olema.

2. "Põhilistel liikuva spiraaliga ampermeetrite skaalad" – põhiliste.

3. "See tähendab et voolusid saab näidata mõlemale poole" – "et" ette koma! "kasutada ainult alalisvoolu mitte vahelduvvoolu jaoks" – "mitte" ette käib ka koma.

4. "on välja arenenud" kirjutatakse lahku. "Tangensgalvanomeeter" on üks sõna.

5. vaadake üle "kui" ees olevad komad, need on kõik tühikuga kohad vahetanud.

6. "Ampermeetrid on loodud minimaalsete koormuste jaoks, mis viitab pingelangule ampermeetri." Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2014, kell 11:54 (EEST)[vasta]