Kasutaja arutelu:Joonasjame/Oklo georeaktor

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Iga artikkel peab algama definitsiooni või millegi sellesarnasega, mis moodustab omaette lõigu. Niisiis: Oklo georeaktor on ... ja sinna järele, mis ta siis on.

Kõik terminid tuleb esimesel kasutamisel linkida. Nende hulka kuuluvad ka aastaarvud ja kohanimed. Eestis ei ole kombeks isikunimedes keskmise nime esitähte kasutada, see tuleb ära jätta, ees- ja perenimest aitab küll.

Tuumareaktsioon on üks sõna. Algava sulu ees käib tühik, aga järel ei käi tühikut. Arvudes ei tohi koma punktiga asendada. Seda tuleb lühidalt selgitada, mis on NGRA (ettevõte? mittetulundusühing? riiklik? eraomandis? rahvusvaheline? ainult Šveitsis tegutsev?). Taivo 15. oktoober 2012, kell 14:45 (EEST)[vasta]

Tõlgituna oleks Nagra ühing või ühistu. Kontrollib ja juhib teda Šveitsi riik ning meie ühistust ta peaks siiski erinema. Kas ta võiks olla ehk organisatsiooni nime all? (Joonasjame (arutelu) 16. oktoober 2012, kell 17:27 (EEST))[vasta]

NAGRA-ga on nüüd kõik korras. "Soolareaktor" on valesti kirjutatud. Protsent on selline erandlik ühik, mida ei eraldata arvust tühikuga. "Tekkinud jäätmete" peatüki teises lõigus on viide valesti vormistatud. Taivo 23. oktoober 2012, kell 22:17 (EEST)[vasta]

Parandasin ka need vead (Joonasjame (arutelu) 23. oktoober 2012, kell 22:31 (EEST))[vasta]

Ma kordan esimest nõuet: Iga artikkel peab algama definitsiooni või millegi sellesarnasega, mis moodustab omaette lõigu. Niisiis peab artikli esimene lause algama järgmiselt: Oklo georeaktor on ... ja sinna järele, mis ta siis on.

Omadussõnadele ei lingita (spontaanne). Jäta see üldse linkimata. Selle järel on link "Horisonti", aga vormista see ikka korralikult viitena, nagu ülejäänud on vormistatud. 7. viide on ikka valesti vormistatud: viidetes on näha üksnes [1], samas kui ülejäänud viited on õigesti vormistatud.

Ühikuid (kW, tonn) ei ole vaja linkida. Jäta linkimata.

Tervikuna jätab artikkel hea mulje. Selle võib arvestada. Taivo 5. november 2012, kell 00:17 (EET)[vasta]

Komad: "12.7%" → "12,7%", "kuigi on ka reaktoried mis töötavad".
Hetkel hakkasid silma sõnad võimusega, mainutud ja reaktoried.
Jäta kirjanduse osa enne välislinke. Samuti peaksid need olema sama taseme pealkirjad, mis "Viited". Lisaks vaata esimest välislinki.
Võta teksti seest välja link Horisondi artiklile. Või on see viide?
Ivo (arutelu) 5. november 2012, kell 02:19 (EET)[vasta]

Nii, tegin parandused. Sissejuhatav lause minu arust sobiks, algul mis georeaktor endast kujutab ja siis kirjeldus Oklo's toimunu kohta. Kui on ehk mõni konkreetsem soovitus lisan selle sinna. (Joonasjame (arutelu) 5. november 2012, kell 09:39 (EET)) Tekkis väike segadus, kas artikli võib nüüd nähavaks teha?[vasta]


Ma kordan kolmandat korda: artikli esimene lause peab algama järgmiselt: Oklo georeaktor on ... ja sinna järele, mis ta siis on. Selle vea parandamiseta ei saa artikkel arvestatud.

Üks tudengitest on oma töös nimetanud sedasama asja Oklo reaktoriks. Võib-olla ongi reaktor õigem kui georeaktor? Aga võib-olla on siiski georeaktor õigem, seda ma ei oska hinnata.

Artikli lõpupoole on sul kasutatud mitmust: Oklo reaktorid. See on vist vale, ainsus näikse kohasem olevat.

Washingtoni Ülikool tuleb linkida. Juhul, kui see artikkel olemas on, siis kontrolli: võib-olla on õigem Washingtoni ülikool.

NAGRA-lause sõnastaksin sedasi: Šveitsis asuv NAGRA (Nationale Genossenschaft für die Lagerung radioaktiver Abfälle), riiklik organisatsioon, mis tegeleb ... Taivo 12. november 2012, kell 20:31 (EET)[vasta]


Nonii definitsioon on nüüd olemas, toplelt küll mu arust, kuna teine lause juba defineerib, mis see georeaktor siis on. Oklo on lihtsalt kohanimi ja Oklo georeaktor kasutatakse, kuna see on siiani ainuke leitud georeaktor.

Ma panin eristamiseks just georeaktor ja tundub, et ka teised allikad kasutavad siin just georeaktorit, eristamaks teda tuumajaamades olevatest jõuallikatest.

Mitmus on siin meelega, kuna reaktori piirkondi oli mitu- mitu reaktorit. (vt kõrval olevat pilti)

W. ülikooli linkisin, artiklit ei leidnud, ju teda pole veel loodud.

NAGRA lause sõnastasin ümber. (Joonasjame (arutelu) 12. november 2012, kell 22:29 (EET))[vasta]