Kasutaja arutelu:Jegorenkova/Džinn (mütoloogia)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tagasiside[muuda lähteteksti]

Väga põhjalik, arusaadav. Informatsioonirobot (arutelu) 31. oktoober 2017, kell 11:58 (EET)[vasta]

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Väga tore et kirjutamisega juba sedavõrd kaugel oled - artikkel võtab juba ilmet. Oled info otsimisel ja läbi töötamisel palju vaeva näinud, enne jätkamist soovitan aga kindlast üle vaadata kolmandas õppetükis tutvustatud refereerimise ja viitamise põhimõtted. Artikli sisu peab olema allikaviidetega põhistatud, hetkel on viited veel täielikult puudu. Enne edasist kirjutamist on tähtis tutvuda viitamise eesmärkide ja viidete vormistamisega (vt õppetükki) ja lisada puuduvad viited. Murede-lisaküsimuste puhul olen Sulle seejuures rõõmuga abiks - ära kõhkle vajadusel ühendust võtmast!

--Kk1058 (arutelu) 5. november 2017, kell 23:28 (EET)[vasta]

Määratlus on olemas ning korrektselt vormistatud, kuid võiksid laiemalt nähtust selgitada. Kokkuvõte ei vasta ka täpselt artikli sisule. Teema on huvitav ja seda on võimalik siduda ka teiste valdkondadega, millest sa ka artiklis oled kirjutanud. Täiendust leiaksid teistes keeltes kirjutatud vikipeedia artiklitest. Vt https://en.wikipedia.org/wiki/Jinn

Juurde oleks vaja lisada ka siselinke ning kategooria. Soovin sulle edu!

Nähtus on korrektselt ära selgitatud, kuid nähtust saaks ja võiks laiemalt kirjeldada. Muidu vastab kokkuvõte artiklile ja on õiges järjekorras võrreldes alateemadega. Puudu on kategooriad ja siselingid, mis tuleks siis lisada.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Kommentaar rühmakaaslaste tagasisidele. Olete tagasisidet andes pööranud tähelepanu artikli kõigile olulistele elementidele. Kommentaarid ei piirdu vaid pealiskaudsete tähelepanekutega - välja on toodud nii valmiva töö kiiduväärt aspektid kui kitsaskohad, vajadusel on antud ka omapoolseid soovitusi artikli sisuliseks või vormiliseks parandamiseks (nt soovitus lisada kategooriad ja siselingid). Olete tagasisidestamise eesmärgist õigesti aru saanud - teksti autorile on pelgast kiitusest-laitusest rohkem abi just põhistatud kommentaaridest. Mõtete ja soovituste jagamisel võib aga julgem olla. Millised artikli osad on kaaslastel eriti hästi õnnestunud ja miks? Milliseid võimalusi näete rühmakaaslase poolt uuritava nähtuse põhjalikumaks kirjeldamiseks?


Artikli autorile. Artikkel võtab juba ilmet. Suurepärane! Enne jätkamist on aga oluline, nagu ka rühmakaaslased tähelepanu on juhtinud, seni tehtu terava pilguga üle vaadata ning vajadusel kirjutist veidi korrigeerida.

  1. Sisu ja alapeatükid. Otstarbekas on kriitilise pilguga üle vaadata artikli struktuur. Kas mõni algselt sobinud alateema vajab artikli praeguse sisu kontekstis ümber nimetamist, ümber tõstmist, mitmeks jaotamist või hoopis kustutamist? Kas näiteks alaosad "džinn islamis" ja "džinn kunstis" oleks artikli stiililist poolt arvesse võttes otstarbekas ümber sõnastada?
  2. Allikad, viitamine-refereerimine. Oled materjalide otsimisel ja nende tõlkimisel näinud palju vaeva. Tubli töö! Viimati lisatud tekstiosas on aga viited puudu või on neid lisatud väga sporaadiliselt (juhuslikult, liialt harva). Vikipeedia on entsüklopeedia, mistõttu on artiklite kirjutamise juures oluline, et nendes esitatud väited põhineksid avaldatud allikatel. Kõigile artikli kirjutamiseks kasutatud allikatele tuleb aga kohaselt viidata. Soovitan, nagu ka eelnevalt kirjutasin, refereerimist-tsiteerimist ja viitamist käsitlevad materjalid enne edasist kirjutamist kindlasti mõttega läbi lugeda. Kuidas allikate abil kirjutada? Kuidas loetut õigesti refereerida ning allikatele korrektselt viidata? Kas oled oma teksti üle lugedes kindel, et võõrkeelset teksti tõlkides ja refereerides sai autori väide ka eesti keeles sisu moonutamata edasi antud? Kas refereering on korrektne ja viide õigesti vormistatud? Eelnevalt osutatud õppetükkide materjalidest leiad mitmeid häid näpunäiteid, lisaküsimuste puhul pöördu julgelt otse õppejõudude poole.
  3. Sõnastus, õigekiri, terminoloogia. Senistes kirjutamise etappides oleme keskendunud sisu loomisele ning teadlikult hoidunud grammatikavigade parandamisest või lauseehituse korrigeerimisest. Teksti toimetama asudes pööra nendele aspektidele (terminid, sõnastus-lausestus) aga kindlasti tähelepanu.
  4. Kokkuvõte; lingid ja kategooriad. Vikipeedia artiklite omavaheliseks sidumiseks on oluline lisada artiklile vikilingid. Siinjuures tuleb kindlasti eristada sise- ja välislinke. Vikpeedia siselink on viide ühelt Vikipeedia leheküljelt teisele sama (siinkohal eestikeelse) Vikipeedia leheküljele. Välislink on aga link allikale, mis ei asu eestikeelses Vikipeedias. Kindlasti lisa artiklile ka vähemalt üks kategooria ja pilt. Linkimise ja kategooriate lisamise kohta on abiks kursuse 5. õppetükk.


Rõõmsat meelt edasisel toimetamisel ja kirjutamisel! Murede ja küsimuste korral on õppejõud Sulle rõõmuga abiks - ära kõhkle vajadusel nõu küsimast.

Kk1058 (arutelu)

Tere! Parandasin su artiklis mõnes kohas lauseehitust ning sõnastust. Parandamata on veel "Preislastlikus kultuuris", kuna see jäi natuke selgusetuks. Üldpilti veelgi selgemaks aitaks muuta rohkem viiteid! Samuti võiks teemasid laiendada või mõne teema juurde lisada. Näiteks siin http://www.islam.pri.ee/index.php?id=1098 on päris palju infot ja kindlasti leidub ka raamatukogudes teemakohast kirjandust. Edu!

Almavarti (arutelu) 28. november 2017, kell 22:26