Kasutaja arutelu:Informatsioonirobot/Arrheniuseseadus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Oled artiklile loonud sobiva struktuuri, valinud olulised alateemad ja lisanud vajalikud märksõnad. Väga hästi! Järgnevalt on oluline põhjalikult tutvuda kolmanda õppetüki materjalidega (viitamine ja refereerimine, allikate hindamine). Vikipeedia on entsüklopeedia, mistõttu on Vikipeedia artiklite kirjutamise juures oluline, et nendes esitatud väited põhineksid avaldatud allikatel. Kõigile artikli kirjutamiseks kasutatud allikatele tuleb aga kohaselt viidata. Soovitan viitamist ja refereerimist käsitlevad materjalid kindlasti mõttega läbi lugeda ning seejärel julgelt edasise, juba allikate abil kirjutamise juurde asuda.

Lisaküsimuste ja murede korral olen Sulle rõõmuga abiks.

Põnevat lugemist ja toredat kirjutamist!

--Kk1058 (arutelu) 5. november 2017, kell 23:42 (EET)[vasta]

Sa pole vist 5. õppetüki ülesandeid üldse teinudki, kuna viimane sissekanne oli 29. oktoobril. Siiani kirjutatu on selge ja neutraalne, kuid peaksid teksti juurde lisama. Vt https://en.wikipedia.org/wiki/Arrhenius_equation, https://et.wikipedia.org/wiki/Arrheniuse_võrrand Samuti on puudu lingid, pilt, siselingid ning kategooria.

Kokkuvõttes peaks olema nähtuse määratluse märksõna ehk artikli pealkiri nimetavas käändes. Kuna teksti on vähe, ei ole ka kokkuvõte piisava pikkusega. Artikli täiendmisel saaksid ka kokkuvõttesse informatsiooni juurde kirjutada. Siselinke saaksid lisada keeruliste terminide kohta, et ka mitteasjatundjad nende abil seda teemat mõistaksid. Näiteks kokkuvõttes jääb mulle juba selgusetuks mis on eksponentfunktsioon.

Jõudu artikli jätkamisel!

Nagu näha pole kokkuvõtet ning siis ei ole ka millele tagasisidet anda. Nähtuse määratlus on aga olemas, kuigi võiks veel lahti seletada mis on eksponentfunktsioon. Lisada tuleks kategooriad ja siselingid.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Rühmakaaslastele. Olete andnud tagasisidet põhjalikult ning asjatundlikult, pöörates seejuures tähelepanu kõigile olulistele tekstielementidele. Väga õige, et oled välja toonud ka omapoolsed näited, ettepanekud ja soovitused - just sisukas tagasiside aitab autorit edasi. Olete tagasisidestamise eesmärgist õigesti aru saanud ja oskate õpitut edukalt rakendada.

Artikli autorile. Selleks, et Sa teistest kursusel osalejatest maha ei jääks ning artikkel õigeaegselt valmiks, tuleb kiiresti kirjutamist jätkata. Soovitan esimesel võimalusel lisada järgmine, korrektselt refereeritud-viidatud tekstiosa. Suurepärane algus on teema valiku ja struktuuri loomisega tehtud, nüüd tuleb artiklit veel ka sisuliselt täiendama asuda.

Nobedat kirjutamist! Murede ja küsimuste korral küsi kindlasti õppejõududelt nõu.

Kk1058 (arutelu)