Kasutaja arutelu:Grindla/Reovesi

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere! Aitäh õigeaegselt esitatud, hästi loetava ja piisavalt pika artikli eest. Nüüd siis mõned tähelepanekud sellest, mida muuta.

1. Ilmselt oleks mõistlik sisupeatükke veidi koondada, praegused 9 peatükki ei ole päris võrdsed. Nt minu arvates kuuluvad omapuhasti, sete ja ohtlikud ained, võibolla ka seadusandlus, üldiselt reovee puhastamise alla. Reostusallikate kaks liiki võiks aga olla eraldi alapeatükid, ning mulle tundub, et ka reostuskoormus võiks sinna alla käia.

2. Alustava sulu ees ja lõpetava sulu järel peab olema tühik või kirjavahemärk. Nt "Fekaalid (uriin, kasutatud tualettpaber, teised kehavedelikud), tavaliselt pärit tualettruumist". Seda esineb palju.

3. Viimase näite puhul poleks aga üldse sulge vaja, pigem komadega loetelu, kuna praegu tundub, nagu sulgudes olevad asjad oleks fekaalide liigid vm.

4. lühendite järele pole punkti vaja.

5. Punktloetelude puhul vaadata, et kõik klapiks: kui loetelupunktid lõppevad semikooloni või komaga, peaks read algama väikese tähega. Kui loetelupunkt koosneb mitmest lausest, siis lõppevad kõik punktiga ja algavad suure tähega. See, mis sulgudele järgneb, peab ka sulgudele eelnevaga korraliku lause moodustama või olema omaete lause.

6. Oleks hea, kui leiaksite mõne pildi artiklit illustreerima.

7. Siin on mõisteid, millekohta võiks teha siselingi, isegi kui seda artiklit pole veel kirjutatud.

8. Kõik viited peavad olema numbriga, mitte teksti sees sulgudes nagu viimases peatükis. Muidu on viited korralikud.

9. Sõnaosa ärajättu märgib sidekriips, mitte mõttekriips: "ühisveevärk ja -kanalisatsioon"

Edu! Margotmöller (arutelu) 9. oktoober 2014, kell 16:34 (EEST)[vasta]

Palun vaata artikkel Reovesi selle pilguga üle, kas sealt on midagi üle võtta, ja integreeri siis asjad, mis siit puuduvad. Pööra tähelepanu ka "vaata ka" rubriigile ja kategooriatele. Andres (arutelu) 11. oktoober 2014, kell 15:14 (EEST)[vasta]