Kasutaja arutelu:Anuainsaar/Võsavaksik

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere!

Aitäh huvitava ja õigeaegselt esitatud artikli eest! Artikkel on sisukas ja vastab mahult nõuetele, kuid järgnevalt mõned kommentaarid, millele tuleks veel tähelepanu pöörata:

Sissejuhatus peab olema pikem.

Võsavaksiku arengustaadiumid tuleks konkreetselt kirja panna.

Millest valmik toitub?

Kui palju järglasi on ühel isendil?

Kui pikk on võsavaksiku eluiga?

Kas võsavaksikul on ka vaenlasi?

Viited: 1) Internetist pärit allikate kasutamisel tuleb lisaks lingile märkida andmed ka tavalise tekstina. 2) Artiklitele, mida võib leida ka Internerist, tuleks lisada link.


Ootan parandusi 13. oktoobriks. Kui millegi kohta tekib küsimusi, võib alati julgelt küsida.

Edu soovides

KSaar (arutelu) 10. oktoober 2014, kell 13:21 (EEST)[vasta]

Märksõna artikli alguses peab olema rasvases kirjas. Andres (arutelu) 10. oktoober 2014, kell 15:03 (EEST)[vasta]

Sõnavahede vahel tuleb kasutada mõttekriipsu – .

Sisu peab vastama pealkirjale: "leviku" all ei tohiks rääkida elupaikadest ja toitumisest. Andres (arutelu) 10. oktoober 2014, kell 15:06 (EEST)[vasta]


Aitäh kommentaaride eest!

KSaar, kui pikk peaks sissejuhatus olema? Praegusest ilmselt ei piisa, aga kui palju võiks olla? Anuainsaar (arutelu) 13. oktoober 2014, kell 11:53 (EEST)[vasta]

Uurin järglaste arvu ja eluea juhendajalt järele, kuid ei leidnud seda viidatavatest kohtadest. Küsimused, millele vastasin, jätsin osalt viitamata, kuna minu arvates on need põhikoolitaseme teadmised; võsavaksik ei ole neis küsimustes teiste liblikate hulgas eriline.

Kas võiksite selgitada viidete kohta käivaid parandusettepanekuid? Peaksin lisama kuupäeva, millal veebiallikat kasutasin, või täpsemalt milliseid andmeid? Artiklitele lisasin lingid, kuid pooled neist on tavainimesele tasulise ligipääsuga.

Andres,

"Levik" kõlas entsüklopeedilise pealkirjana, kui tahtsin lugejale alustuseks kirjeldada, kust võib selliseid loomi leida. Või kust võinuks, kui tal on näiteks liblikas või röövik käes ja ta otsib teda vikist. Arvan, kuigi pead ei saa anda, et leviku mõistet kasutatakse ka biotoobisiseste asukohaerinevuste määratlemiseks. Traditsiooniliselt on see küll olnud värvilise plekiga kaardi ümberjutustuse koht, nii et olen põhimõtteliselt nõus ümber tegema. Aga käsi sügeleb pealkirjaks "Kust leida" kirjutama, mis on stiililt kehvem. Anuainsaar (arutelu) 13. oktoober 2014, kell 02:21 (EEST)[vasta]


Sissejuhatus peaks ideaalis olema sama pikk, nagu üks keskmine lõik artiklis. Kuna aga antud artiklis on peale täienduste läbiviimist kõik alapeatükid pikad, sisukad ja hästi kirjutatud, võib sissejuhatus jääda lühemaks. Hea oleks seda siiski paari lause võrra täiendada.

Ainult linkidena viidatud allikatele tuleb lisada vaatamise kuupäev. Hea oleks lisada ka täiendavaid andmeid, juhuks kui lehekülg peaks kolima ja link seetõttu töötamast lakkab. Nt 2. viitele saaks lisada autorite nimed.

Kui täiendused tehtud, võib artikli avaldada. Selleks tuleb artikli sisu kopeerida siia ja salvestada. Töö on arvestatud pärast artikli ülesjõudmist.

KSaar (arutelu) 21. oktoober 2014, kell 22:28 (EEST)[vasta]