Kasutaja:Vvelizanin/Vadim Štepa

Allikas: Vikipeedia

Vadim Vladimirovitš Štepa (sündinud 5. augustil 1970 ) on venekeelne filosoof, publitsist, luuletaja ja näitleja.

Biograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Sündis Karjalas, veetis lapsepõlve Krimmis, Krasnojarski territooriumil, Arktikas. Lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli ajakirjandusteaduskonna . Reisinud Soomes, Suurbritannias, Kreekas, Jugoslaavias, Jaapanis ja teistes riikides.

Rahvusvahelise Filosoofilise Seltsi (ISFP), Rahvusvahelise Ajakirjanike Föderatsiooni liige, Peterburi Arktika Teaduste Akadeemia akadeemik (kultuuri, kunsti ja turismi osakond), loomekorporatsiooni "Translaboratory" ekspert, ajakirja peatoimetaja. ajakiri " INACHE ", saidi " KITEZH" host. Traditsioon postmodernses maailmas ".

Loominguliste ja teaduslike huvide sfäär: globaalne põhjaosa, kehastatud utoopia, glokaliseerimine, postpoliitika, regionalism, piirkondlik bränding, uus antiik jne. d.

Aastatel 2006–2008 juhtis ta Garri Kasparovi veebisaidil autorirubriiki, mis andis oponentidele põhjuse nimetada teda "rahvusliku oranžilisuse tõeliseks ideoloogiks".

Vadim Shtepa (taustal) ja Ilja Kormiltsev

Aastatel 2009–2013 oli ta ajalehe Russian Journal regulaarne kaastööline. Igor Sidi ülevaate kohaselt on Shtepa üks Venemaa piirkondade kultuurilise enesemääramise intellektuaalse liikumise eestvedajaid ja kontseptsioone .

2015. aasta detsembris pärast haldusaresti ja Karjala Vabariigi juhi ähvardusi A. Khudilainen ( Äärmuslased ei saa vabaks ei Petroskois ega Karjalas ) oli sunnitud Vene Föderatsioonist lahkuma.

Paguluses jätkab ta koostööd vaba meediaga erinevates riikides. Alates 2019. aasta jaanuarist on ta teabe- ja analüütilise ajakirja Region peatoimetaja. Regionalismi ja föderalismi ekspert Venemaal.

[[Kategooria:Sündinud 1970]] [[Kategooria:Kirjanikud]] [[Kategooria:Biograafia]]