Kasutaja:Sandder15/liivakast

Allikas: Vikipeedia

Rõuge Hooldekodu[muuda | muuda lähteteksti]

Rõuge Hooldekodu on Rõuge Vallavalitsuse poolt 1995. aastal asutatud üldhooldekodu ajutiseks või alaliseks elamiseks. Hooldekodu osutab ööpäevaringset üldhooldusteenust. Hooldekodu eesmärgiks on turvalise keskkonna ja toimetuleku tagamine täisealisele isikule, kes oma tervisliku seisundi, puuduliku tegevusvõime või elukonnast tulenevate põhjuste tõttu ei suuda iseseisvalt toime tulla. Hooldekodu asub kahekorruselises majas Rõuge alevikus Haanja Looduspargi territooriumil 16 km kaugusel Võrust (Sänna mnt 4). Hooldekodus on 27 voodikohta.

Toad on ühe-, kahe- ja kolmekohalised. Üldkasutuses on söögisaal, saun ning puhkenurgad. Toiduvalmistamine ja pesupesemine toimub hooldekodus kohapeal.

Hoolealustega tegeleb pikaajaliste töökogemustega 8-liikmeline hooldusnaiskond. Õendusabi on tagatud koduõendusteenustega. Ratastooliga ja liikumispuudega hoolealusele on treppidel liikumiseks trepironija. Hooldekoduga ühes hoones paiknevad perearstikeskus, hambaravi ja apteek. See tagab kiire esmase arstiabi kättesaadavuse. Rõuge hooldekodu võimaldab erinevaid erialaspetsiifilisi sotsiaalteenuseid klientide tegevusvõime arendamiseks ja säilitamiseks. Hooldekodu ülesandeks on ka kliendi sotsiaalvõrgustikku kuuluvate isikute nõustamine ja informeerimine.

Hooldekoduga samas majas töötavad veel massöör, juuksur, maniküür ja pediküür, seega ka need teenused on soovi korral kergesti kättesaadavad. Regulaarselt külastab hooldekodu Rõuge Maarja koguduse õpetaja. Tähtpäevadel käivad esinemas lasteaialapsed ja isetegevuslased.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

1. Rõuge Hooldekodu Põhimäärus. Rõuge Vallavolikogu 19.06.2018 määrus nr 20

2. Rõuge Vald. (2018). Hooldekodu. Loetud aadressil https://rouge.kovtp.ee/hooldekodu

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

1. Rõuge Vald (2018). Mida pakub Rõuge Vald enda elanikele?

2. Võrumaa Teataja (2012). Energiasäästlik Rõuge Vald.