Kasutaja:Revo/Tekstiga seonduv

Allikas: Vikipeedia

Kasutaja:Revo/vikist nopitud keelekasutuse teemal

Kasutaja arutelu:Andres/Arhiiv#Pisiartikkel

Kasutaja arutelu:Andres/Arhiiv#Mall "viited"

Arutelu:Tallinn#Tekstid mujalt

Kasutaja arutelu:Epp#Robot ei saa aru

Arutelu:Eesti Entsüklopeedia#Segadusseajavad artiklite pealkirjad

http://et.wikisource.org/wiki/Vikitekstid:%C3%9Cldine_arutelu


Arhiiviandmete kasutamisest

http://et.wikipedia.org/wiki/Kasutaja_arutelu:Metsavend#Arhiivandmed


Teisaldamisvõimalus

Ära tõsta artiklite sisu ümber. Kasuta teisaldamisvõimalust, siis jääb artikli ajalugu alles.


Pisiparandused

Kasutaja arutelu:Geonarva#Soovitused


Veerud tekstis

Kasutaja arutelu:Geonarva#Soovitused


Võõrkeelsed pealkirjad ja nimed

Vikipeedia:Üldine arutelu#Võõrkeelsed pealkirjad ja nimed

Interwiki

Interviki


Kirjandus vs välislingid

Kirjandus vs välislingid

Viitamisest. Uurisin viitamist vikipeedias, aga jäi ikkagi arusaamatuks kuidas viidata entsüklopeediatele nagu EE (Eesti Entsüklopeediale). Siin on umbes üle 40 autori. Peab olema mingi lihtsam moodus, kuidas selle viidata. Võid kirjutada lihtsalt: EE, kd ..., lk ... Kuidas saaksin viidata ühele samale allikale nii, et tekiksid need ülaindeksid. Otsisin eesti vikipeediast sellist artiklit, kus oleks seda viisi juba kasutatatud, aga üldiselt on üldse raske leida artiklit, kus oleks üldse viidatud. Leidsin inglise vikist, küll aga see vist meie omas ei tööta. Vaata artiklis Norra esimest viidet.


Kuidas saan ümbersuunata? Alustad uut artiklit selle nimega, millelt tahad suunata, ja siis kirjutad kasti ainult suunamise. See käib nii, et võtad kasti alt eelviimasest reast #suuna[[]] ja sinna nurksulgude vahele paned selle nime, millele tahad suunata.


Kuidas teen ümbersuunamisi? Kas selle "Teisalda" valikuga? Sa vist mõtled siis ikka teisaldamist? Kui näiteks nimi valesti läheb? Seda saad tõesti "Teisalda" alt; seal tuleb valik ette, kus on vana ja uus nimi. Ah soo, aga kuidas siis ümbersuunamisi tehakse? Ja seda ka, et need nimed, mis ma kategooriassse panin, lähevad eesnime järgi tähestikulisse järjekorda. Kas nime kirjutamise jaoks on ka eraldi nõue? Ümbersuunamisest oli 2 jaotist eespool juba juttu.


Kuidas ma teksti värvi saan muuta? On äkki kuskil mingi artikkel näiteks? Ega pole proovinud küll. Aga äkki tavaliste HTML-tagidega. Igatahes see tundub töötavat: See on roheline. Ehk siis: See on roheline.


Mall:OK