Kasutaja:Oop/Progetavad probleemid

Allikas: Vikipeedia

Tartupeedia projektiga seoses oleks hädasti tarvis mingit viisi, kuidas lugeda kokku Tartu-kategooria ja alamkategooriate artiklid, samamoodi Tartu-pildid Commonsis ja Eesti Vikipeedias. See oleks yks võimalus tulemuslikkust mõõta. Praegune riistapuu CatScan lõpetab loendamise 1000 artikli järel, lihtsalt alamkategooriate numbreid aga liita ei saa, osa artikleid kattub. Sihukest asja ei tohiks olla väga keeruline kirjutada.

Samuti oleks jube kasulik, kui saaksime koostada (ja värskendada) automaatselt nimekirja Tartu-kategooriate artiklitest, kus pole pilte. Ja neist, kus pole viiteid. Ja neist, kus pole kirjandust või välislinke.

Tartu linnaraamatukogul on suurepärane andmebaas "Tartu ilukirjanduses". Oleks kena, kui me saaksime panna seal esindatud autorite ja teoste artiklitesse lingid tolle andmebaasi kirjetele, aga see on puhtalt roboti töö: kontrollida, kas link juba on, ja kui ei ole, siis lisada. Iseasi, et neil on osa aadresse yhel ja osa teisel kujul, nii et selles asjas peaks nendega koostööd tegema.

Sama systeemi saaks ehk kasutada ka teiste andmebaaside puhul, mille kirjed vääriksid systeemset linkimist, nt Kreutzwaldi sajand ja ESBL.

Pikemas perspektiivis oleks tarvis massinat, mis laadiks yles ETBL-i projekti jaoks antavad pildid, lisaks autoriõigusi selgitava malli ja kategooria. Kui inimene failinimed yhtsele kujule viib, saaks isegi kontrollida, milline pilt peaks minema millisesse artiklisse, ilma piltideta artiklitesse pildid ära torgata ning lõpuks moodustada nimekirjad: kasutatud pildid (et kontrollida) ja kasutamata pildid (et käsitsi lisada).