Kasutaja:Maili Kasksaar

Allikas: Vikipeedia
Around the Sun
Päritolu Eesti
Stiilid Indie pop, Indietronica, Dream pop, Acoustic
Tegev 2016-...
Koosseis
Daniel Rukovitškin, Daniil Kotilevitš, Fjodor Tsebakov

Around the Sun[muuda | muuda lähteteksti]

Around the Sun on Eesti Indie pop ansambel, mis tegutseb aastast 2016. aasta alguses ning mis sai oma populaarsuse tänaval mängides ning "Eesti Laul 2019" osalemisel. Bänd on samuti pääsenud poolfinaali muusikakonkursil Noortebänd ja on jõudnud esineda festivalil Tallinn Music Week ning Sofar Sounds.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Bänd sai alguse 29.jaanuaril 2016. Kollektiivi koosseis on mitu korda muutnud, kuid bändi põhiliikmeks jäi alati Daniel Rukovitskin, hiljem sai tuttavaks Daniil Kotilevitšiga, kellest sai bändi teine põhiliige. Mõlemad muusikud on multiinstrumentalistid, seepärast oli otsustatud teha kaks bändi koosseisu, millest üks on põhikoosseis, kuhu kuulub organisatsiooni- ning stuudiotööd ning teine on kontserdi koosseis esinemiseks. "Me oleme leidnud kuldse keskmise, kahe koosseisu jaoks," on öelnud Daniel.

2018. aastast kuulub kontserdi koosseisu kitarrist Fjodor Tsebakov, kes võtab osa kõikidest bändi esinemistest. Hetkel pole bändis põhilauljat, seepärast töötab bänd tihti nende poolt kutsutud lauljatega nagu Georg Eessaar, Mark Moroz, Johanna Randmann, Alina Juldashkina (юная).

Ansamblit on inspireerinud nii kodumaa artistid nagu Frankie Animal ja Ewert And The Two Dragons, kui ka välismaa muusikabändid nagu Imagine Dragons, The 1975 ning The xx.

2019. aasta talvel osales Around the Sun laulukonkursil "Eesti Laul", kus pääsesid 2. poolfinaali II vooru ning saavutasid seal 7. koha.[1]

"Around the sun" oli alguses vaid laulu nimi, muusikabänd otsis endale nime, üheks variandiks oli nimi Austraalia, kuid peale Imagine Dragons esinemist Tallinnas 29.jaanuaril 2016, muusikud otsustasid anda enda bändile ametliku nime Around the Sun. "Tol õhtul mängis Imagine Dragons kontserdil soojendusbändina Sunset Sons, meile meeldis kuidas sõna sun kõlab, siis tuli meelde, et meil on laul nimega around the sun ning me otsustasime, et see saab bändi nimeks," räägivad muusikud.

Noored seletavad ome bändi nime, sellega, et päike paistab igalpool, kõigile ning nende muusika peab kõlama samuti kõikjal.

Muusikaprotsess kulgeb tavaliselt kolmes astmes. Tihtipeale mõtleb Daniel originaalse kompositsiooni või kitarri riffi, pärast teeb Daniil arranzeeria ja muusikaproduktsiooni. Hiljem kutsuvad muusikud noori lauljaid, kes kirjutavad kompositsioonile sõnu ning samuti salvestavad laule stuudios.

Samuti teeb muusikabänd Around the Sun arranzeeriat ka muusikaproduktsiooni teistele artistidele


Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri
2018 Divide
2018 Follow Me Back

Viited[muuda | muuda lähteteksti]