Kasutaja:Karelpaan/Idiokraatia

Allikas: Vikipeedia

Tutvustus[muuda | muuda lähteteksti]

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

USA armee raamatukogu pidaja kapral Bauers (Luke Wilson) on üks osalejatest läbikukkunud animatsiooni testis, kuhu osalejaid võeti keskmise välimuse, intelligentsuse, käitumise jne alusel. Kuna ei leita sobivat naissoost osalejat, osutub valituks (Rita Maya Rudolph), prostituut kelle esindaja Upgrayedd (Brad "Scarface" Jordan) lubab tal projektis osaleda läbi altkäemaksu. Eksperiment unustatakse, kui vastutav ohvitser arreteeritakse oma prostitutsiooni äri alustamise eest. Viiesaja aasta eest, Joe ja Rita kapslid tulevad välja peale mäesuuruse prügimäe kokkuvarisemist. Joe kapsel tungis Frito Pendejo (Dax Shepard) korterisse, kes ta hiljem politseisse andis.

Vana Washington on kaotanud enamuse oma infrastruktuurist, seetõttu elab enamus inimesi plastikust majades. Inimkond on muutunud rumalaks, rääkides ainult madalal tasemel kompetentset inglise keelt. Lastele pannakse nimesid toodete järgi. Arvates, et talle on tehtud peapesu, pöördub ta haiglasse, kus talle antakse vale diagnoos, peale seda saab Joe aru, mis tegelikult juhtunud on- inimkond on muutunud lolliks. Joe arreteeritakse, sest tal ei ole ID-tattood, millega haigla teenuste eest maksta.

Joe saab endale uue nime „Not Sure“ (eesti keeles „Mitte Kindel“) tänu masina veale. Vanglas teeb ta IQ testi peale mida ta sealt põgeneb. Peale vabanemist, saab Joe Fritoga uuesti kokku ja uurib talt ajamasina kohta, et saada tagasi aastasse 2005. Frito juhatab Joe’d Ritaga ajamasina juurde, kuid tee peal Joe identiteet avastatakse ja ta võetakse uuesti kinni. Kuid see kord viiakse ta Valgesse Majja, kus ta kohtub USA presidendiga, kuna tema IQ testi tulemus oli kõrgem, kui kellelgi teisel elaval.

President Camacho (Terry Crews), endine maadleja peab kõne, kus ta annab Joe’le võimatu ülesande- Joe peab parandama riigi toidu probleemid nädalaga. Selleks hakkab Joe asja lähedamalt uurima ja avastab, et energiajoogi firma on ära ostnud kõik ametid, mis tegelevad toidu kasvatamise ja müümisega, sellepärast kastetakse nüüd taimi energiajoogiga, vee asemel. Joe plaan on hakata taimi kasvatama veega, mille tulemusel, energiajoogi firma aktsiad langevad nulli ja pool populatsioonist kaotab oma töökoha, mis toob kaasa mässu. Joele määratakse surmanuhtlus, kus ta peab monster truckiga duellima võitmatut Beef Supreme’i (Andrew Wilson).

Frito ja Rita avastavad, et Joe plaan tegelikult töötab ja taimed on kasvama hakanud, duelli ajal näitavad nad videoülekannet kasvavatest taimedest, peale mida Joe vabastatakse süüst ja nimetatakse asepresidendiks.

Osades[muuda | muuda lähteteksti]

Võidetud auhinnad[muuda | muuda lähteteksti]