Kasutaja:Innovatsioonipealinn/liivakast

Allikas: Vikipeedia

Innovatsiooni pealinn[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu on innovatsiooni pealinn. Tartu Ülikool (lühend TÜ) on vanim ja suurim Eestis tegutsev ülikool. Ainukese ülikoolina Baltimaades kuulub Tartu Ülikool 1,2% maailma parimate sekka. Üle poole Eesti teaduspublikatsioonidest avaldavad Tartu Ülikooli teadlased. Teaduspublikatsioone on ETIS-e andmetel u 34 000, sh ISI Web of Science'i andmebaasis üle 7500. Tartu Ülikool on eettevõtete ja avaliku sektori suurim arenduspartner Baltimaades. Kõnekäänd, „kus on, sinna tuleb juurde“, peab Tartus paika.

Sissejuhatus[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu on tuntud kui Eesti traditsiooniline intellektuaalse elu keskus ja nüüd kohtuvad Tartus haridus, teadus ja ettevõtlus veelgi intensiivsemal ning läbimõeldumal moel. Innovatsiooni eesmärgiks on positiivne muutus, muutmaks kedagi või midagi paremaks. Selleks, et niigi heade mõtete linn muuta veelgi efektiivsemaks.

Koostöövõimalused[muuda | muuda lähteteksti]

  • Ettevõttele - Tartu Ülikool soovib olla Eesti ettevõtjatele partneriks ühiskonna ja majanduse arendamisel. Koostöö meie teadlastega annab ettevõtjale konkurentsieelise ja ligipääsu maailmatasemel arendusteenustele.
  • Teadlasele - EIK pakub teadlasele igakülgset tuge ettevõtlusega alustamiseks või oma teadusmahuka teenuse pakkumiseks nii Eesti kui välisettevõtetele. Samuti aitab EIK TÜ töötajatel kaitsta oma intellektuaalset omandit (IO) ja läbirääkimistel ettevõtetega autoriõiguste osas.
  • Tudengile - Ettevõtlusainete õppimine innustab üliõpilasi juba õppetöös nägema päriselu probleeme ning neile mitmesugusel viisil lahendusi otsima, rakendades ettevõtlikkust oma valitud erialal.

Arenguprogramm[muuda | muuda lähteteksti]

Jaanuari lõpus, sTARTUp festivali raames, muutub Tartu põnevaks idufirmade loomisele ja ideede genereerimisele suunatud keskkonnaks. Kokku saavad tuhanded helged pead nii õpilaste, ettevõtjate, kui teadlaste näol. Aga see on alles algus. Juba märtsis on kõik oodatud ise kaasa lööma, uusi ideid põrgatama ja neid ellu viima Tartu Ülikooli uues Teaduskeskuse majas. Uues keskuses saab toimuma tasuta loenguid, kuhu oodatakse kõiki innovatiivselt ning suurelt mõtlevaid inimesi endale väljundit leidma.

Delta keskus[muuda | muuda lähteteksti]

Siin leiad ideedele rakenduse.

  1. Kasvuprogramm ettevõtetele
  2. Loengud ja seminarid
  3. Tudengitele koostöö ettevõtetega
  4. SEB Youth LAB suvepraktika
  5. Partlerlus pangaga
  6. Ruumide kasutus

2020. aasta alguses valmiv TÜ Delta keskus koosneb kahest hoonest, millest üks on TÜ instituutide kasutuses õppe- ja teadushoonena ning teises asuvad mitmed ettevõtted, kes teevad TÜ teadlaste ja tudengitega tihedat koostööd. Delta keskusesse koondub samuti kogu alustavate ettevõtjate jaoks vajalik ökosüsteem – TÜ majandusteaduskonna pakutavad eelinkubatsioonitegevused, ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse koordineeritav teaduspõhiste ettevõtete arenguprogramm ja Tartu Teaduspargi inkubaatorid.