Kasutaja:Denis Zolotarevski/Edward Cullen

Allikas: Vikipeedia
Edward Cullen
Täisnimi Edward Cullen
Sünniaeg 20.juuni 1901 aasta
Surmaaeg 1918

Edward Cullen- üks peamisi tegelasi seeria romaanid "Videvik" Ameerika kirjanik Stephanie Meyer. Edward on vampiir, aga ta ei toita inimverest, ainult loomade verest. Ta on surematu, uskumatult tugev, kiire ja omab erakordset nägemist, kuulmist ja lõhna. Lisaks Edward suudab mõtteid lugeda. Edwardi rolli filmis "Videvik" tegi Briti näitleja Robert Pattinson.

Isiku kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Minevik

Edward sündis 1901. aastal Chicagos, Illinois nime all Edward Entoni Meyson. At seitseteist ta oli Surma haige Hispaania gripi. Carlisle Cullen leitud teda ja tema vanemad haiglas. Isa - Edward - suri esimese laine gripi, kuid tema ema, Elizabeth Mason, hoitakse pikka aega, enne tema surma veenis Carlisle teha kõik võimalik, et päästa oma poja. Edward sai esimene Carlleli poolt loodud vampiir ja tema adopteeritud poeg. See juhtus 1918. aastal. Carlisle polnud tavaline vampiir, sest ta sõitis ainult loomade verd. 10 aastat hiljem, Edward mässas ja jooksis ära oma isa ja tema abikaasa Esme pöördunu. Alates 1927-1931 ta elas üksi, ta sõi inimese verest. Kasutades oma võimet mõtteid lugeda, leidis ta ja hävitas maniakaid ja mõrvareid, uskudes, et see säästab süütuid inimesi, kuid siis mõistis, et mõrv ei saa olla vabanduseks ja naaseb lapsendaja juurde.

"Videvik"

Forksi keskkoolis kohtub Edward tüdruku nimega Isabella Swan, kelle mõtteid ta ei saa lugeda. Bella lõhn sõitis sõna otseses mõttes vampiiri hulluks, provotseerides rünnaku. Tõeliste jõupingutuste ja pideva enesekontrolli kulul õnnestus Edwardil oma põhiline instinkt üle saada - janu verd, eriti tugevalt esile kutsuda Bella. Ta hiljem saab teada, et tema ebatavaline võime - meelitada ohtu. Edward säästab Bella pidevalt.

"Noorkuu"

"Päikesevarjutus"

"Koidukuma"

Välimus ja iseloom[muuda | muuda lähteteksti]

kirjeldus tema välimusi ja iseloomi

Võimed[muuda | muuda lähteteksti]

Edward, nagu iga teine vampiir, on surematuse, uskumatu jõu, täiusliku nägemise, erakordselt kuuldava ja tundliku lõhna tunde, jookseb ja liigub kiiremini kui teised vampiirid. Kui ta saab päikesevalguse kiirguse, siis tema nahk, nagu teiste vampiiride nahk, hõõgub, nagu oleks see teemantide purgadega purustatud. Lisaks sellele, tal on kingitus, mida teistel vampiiridel ei olnud. Ta saab lugeda kõikide elusolendite mõtteid kolme miili kaugusel, välja arvatud üks erand - Bella. Ta ka vaevu loeb mõtteid oma isa - Charlie Swan. Edward saab kuulata teiste inimeste vahelisi vestlusi, mis põhjustab Bella vähest nüanssi. Carlisle usub, et Edward inimpüstitus oli väga tajutav.

Kirjanduslik iseloom[muuda | muuda lähteteksti]

Edward Cullen
Looja: Stephanie Meyer
Kirjandusteosed: "Videvik"
Sugu: Mees
Vanus: 17 aastat (bioloogiliselt)
Sünniaeg: 20. juuni 1901
Surmaaeg: 1918 (isikuna)
Perekond: kasuisa - Carlisle Cullen;

kasuema - Esme Cullen;

isa - Edward Mason;

ema - Elizabeth Mason;

vennad / õed - Emmett Cullen, Alice Cullen, Jasper Hale ja Rosalie Hale

Lapsed: Renesme Cullen
Näitleja: Robert Pattinson