Kastryčnicki rajoon

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib Minski linna rajoonist, Hrodna linna rajooni kohta vaata artiklit Kastryčnicki rajoon (Hrodna), Viciebski rajooni kohta vaata artiklit Kastryčnicki rajoon (Viciebsk)

Kastryčnicki rajoon

valgevene Кастрычніцкі раён
Kastrõtšnitski rajon
vene Октябрьский район
Oktjabrski rajon

Vapp
Kastryčnicki rajooni vapp

Pindala: 19,27 km²
Elanikke: 157 511 (2015) Muuda Vikiandmetes
Rahvastikutihedus: 8174 in/km²
Kaart
Minski raudteejaama esine väljak

Kastryčnicki rajoon on 2. järgu haldusüksus (rajoon) Minski linna koosseisus Valgevenes. Rajooni pindala on 19 km². 2015. aasta seisuga elas seal 157 511 inimest.

Rajoon loodi aastal 1938. Algul nimetati seda Kaganovitši rajooniks, praeguse nime sai rajoon aastal 1957. Tänapäevastes piirides on rajoon aastast 2000.[1] Rajoon asub Moskva–Bresti raudtee ja Liibavi–Romno raudtee vahelisel alal, lisaks kuulub selle hulka veel mitu eraldiseisvat maatükki: Kaladzičy tööstuspiirkond, endine Sokałi alev ja Minski rahvusvaheline lennujaam.

Täitevkomitee hoone asub aadressil вул. Чкалава 6, rajooni juhib Anatol Žukoŭski.[2]

Rajooni jaoks on väga oluline transport. Lisaks rahvusvahelisele lennujaamale jäävad sinna veel Lennujaam Minsk-1 ja Minski Keskraudteejaam. Tööstusettevõtted asuvad põhiliselt Kaladzičy tööstuspiirkonnas, sinna jäävad näiteks Minski lihakombinaat ja ehitusmaterjalide tehas Keramin.

Rajooni läbib Minski metroo, sinna sõidavad ka trammid. Rajoonis asuvad Valgevene Riikliku Ülikooli peahoone, Valgevene Riiklik Kultuuri ja Kunstide Ülikool ning Valgevene Vabariigi Presidendi Avaliku Halduse akadeemia. Rajoonis asub ka Valgevene Põllumajandusraamatukogu.

Rajooni territooriumile jäävad sellised linnaosad nagu Sokał, Siarova ja Kurasoŭščyna.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]