Kameeleon (seriaal)

Allikas: Vikipeedia
"Kameeleon"
Originaalpealkiri "The Pretender"
Žanr draama
Ühe osa kestus umbes 42 minutit
Autor Steven Long Mitchell
Craig W. Van Sickle
Peaosades Michael T. Weiss
Andrea Parker
Patrick Bauchau
Jon Gries
Riik Ameerika Ühendriigid
Keel inglise
Originaaltoodang september 1996mai 2000
Hooaegu 4
Osade arv 86

"Kameeleon" (originaalpealkiri "The Pretender") on aastatel 19962000 toodetud USA draamasari üliintelligentsest "kameeleonist" Jarodist, kellel on võime probleemideta igasse rolli kehastuda.

Sarja tootmise lõppedes toodeti veel kaks telefilmi, et vastata lahendamata jäänud küsimustele. Plaanitud kolmas film, mis kõik otsad lõplikult kokku seoks, pole veel siiski tehtud.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Jarod (Michael T. Weiss) oli lapsgeenius, kes lapsena oma vanemate käest rööviti ja kes kasvas üles salajases organisatsioonis nimega "Keskus" ("The Centre").

Jarod oli Keskuse katsejänes, ta oli sunnitud osalema erinevates simulatsioonides, kus pidi kehastuma erinevatesse rollidesse, lahendamaks neis olnud probleemsituatsioone. Jarod, teada saanud, et tema lahendusi müüdi kuritegelikele organisatsioonidele ning et nende tõttu on surnud tuhandeid inimesi, põgenes Keskusest. Sellest ajast peale kasutab Jarod oma geniaalsust teiste inimeste abistamiseks – olles ühel päeval arst, teisel politseinik, piloot, insener, tuletõruja või mõne muu elukutse esindaja. Samal ajal otsides infot selle kohta, kes ta on, kes on ta vanemad ja kas nad tõesti surid lennuõnnetuses, nagu talle Keskuses väideti.

Pärast Jarodi põgenemist Keskusest määrati teda sinna tagasi tooma ms Parker, Jarodi kunagine lapsepõlvesõber Keskusest (Andrea Parker). Koos arvutigeeniusest Brootsiga (Jon Gries) ning Jarodit kasvatanud ja juhendanud psühhiaatri dr. Sidney Greeniga (Patrick Bauchau) üritavad nad Jarodit kätte saada ja Keskusse tagasi toimetada, elusalt või surnult.

Igas episoodis on peatähelepanu all Jarod ja tema järgmine ümberkehastumine. Tagaplaanil rulluvad Jarodi kaasabil lahti Keskuse koletud teod, organisatsioonisisesed intriigid ja võimuvõitlused, mis mõnikord otsustavad ka selles osalejate elu ja surma üle.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Peategelased[muuda | muuda lähteteksti]

Kõrvaltegelased[muuda | muuda lähteteksti]

Telefilmid[muuda | muuda lähteteksti]

Sarja tootmise lõppedes 2000. aastal jäid fännide pahameeleks paljud seriaali keskmes olnud küsimused vastuseta. Fännikampaaniate mõjul otsustas telekanal Turner Network Television (TNT) 2001. aastal toota kaks telefilmi – "The Pretender 2001" ja "The Pretender: Island of the Haunted". Plaanis oli veel ka kolmas film, aga 2009. aasta seisuga pole seda siiani, peamiselt rahalistel takistustel, tehtud.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]