Jorge Donn

Allikas: Vikipeedia
Jorge Donn (1977)

Jorge Raúl Itovich Donn (25. veebruar 1947 Ciudad Jardín, Buenos Airese provints30. november 1992 Lausanne) oli Argentina päritolu balletitantsija.

Donn õppis balletitantsijaks Buenos Aireses Teatro Colóni balletikoolis. 1963. aastal siirdus ta Brüsselisse, et astuda Maurice Béjart'i balletitruppi Ballet du XXe Siècle. Varsti edutati ta seal solistiks. Tema lavapartneriteks olid tuntud baleriinid, näiteks Suzanne Farrell, Maia Plissetskaja, Jekaterina Makarova ja Natalija Makarova.

Jorge Donn oli aastatel 1980–1987 Ballet du XXe Siècle kunstiline juht. Alates 1990. aastast töötas ta taas Béjart'iga, nüüd juba tema uues trupis Béjart Ballet Lausanne.

Donn suri novembris 1992.

Mälestuse jäädvustamine[muuda | muuda lähteteksti]

1997. aastal lavastas Béjart ühevaatuselise balleti "Le Presbytère... Ballet for Life" rokkansambli Queen ja Mozarti muusikaga. Lavastuse stsenograaf oli Gianni Versace. Ballett oli pühendatud kõigile neile, kes surid enne oma aega. Esmajärjekorras peeti silmas Queeni solisti Freddy Mercuryt ja Jorge Donni. Esietendus toimus jaanuaris 1997 Pariisis Théâtre national de Chaillot' laval.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]