James Mason (natsionaalsotsialist)

Allikas: Vikipeedia
James Mason

James Nolan Mason (sündinud 25. juulil 1952 Chillicothe's, Ohio osariigis) on Ameerika Ühendriikide natsionaalsotsialist.

James Masoni artiklitest koostatud raamat "Siege" on kogunud kuulsust natsionaalsotsialistlikes ringkondades ja "Siege" järgijaid peetakse natsionaalsotsialismi kõige radikaalsemaks osaks. Teoses kirjeldab Mason oma kogemusi Ameerika Natsiparteis (American Nazi Party) ja Natsionaalsotsialistlikus Vabastusrindes (National Socialist Liberation Front). Seejärel arutleb Mason erinevate strateegiate üle, kuidas natsionaalsotsialism saaks võimule tõusta. Mason võtab seisukoha, et tänapäeva ühiskond on liiga mäda, et seda päästa, aga saab kiirendada selle kokkuvarisemist. Mason õhutab oma teoses vägivaldset relvastatud revolutsiooni ja kirjeldab erinevaid viise ühiskonna destabiliseerimiseks nagu näiteks vasakäärmuslike ja mustanahaliste rahutuste toetamine segaduse tekitamiseks, vee- ja elektrivõrgu halvamine, kaose tekitamine suurlinnades jne.

Mason peab läbikukkunuks natsionalistlikke massiliikumisi, mis tegelevad meeleavalduste korraldamise ja lendlehtede levitamisega. Selle asemel toetab Mason detsentraliseeritud paramilitaarseid rühmitusi.

2015. aastal asutasid Masoni toetajad paramilitaarse rühmituse Atomwaffen Division. 14. märtsil 2020, pärast seda kui FBI oli arreteerinud Atomwaffeni juhtivliikmed seoses ajakirjanike ähvardamisega, teatas Mason Atomwaffen Divisioni laialisaatmisest. 2020. aasta augustis teatasid endised Atomwaffeni liikmed, et moodustavad uue rühmituse nimega Natsionaalsotsialistlik Ordu. 2021. aasta novembris teatasid osad endised Atomwaffen Divisioni liikmed, et pole rahul Natsionaalsotsialistliku Ordu ja Masoni juhtimisega ja reaktiveerivad Atomwaffen Divisioni. Mason mõistis Atomwaffeni taastamise hukka.

Atomwaffen Division ja Natsionaalsotsialistlik Ordu on kuulutatud terrorirühmitusteks Kanadas ja Suurbritannias. Mason on Kanadas terroristide nimekirjas ja tal on Kanadasse sisenemine keelatud.