Tööjõud

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Inimtööjõud)
 See artikkel räägib elanikkonna kategooriast; Marxi mõiste kohta vaata artiklit Tööjõud (Marx)

Tööjõud ehk majanduslikult aktiivne rahvastik on Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni definitsiooni kohaselt tööealised isikud, kes soovivad töötada ja on võimelised töötama, sõltumata sellest, kas nad on tööd leidnud või mitte. Lähtudes hõiveseisundist on tööjõud hõivatute arvu ja töötute arvu summa.[1][2]

Tööjõud on inimesed, kes võtavad osa ühiskondlikust tööprotsessist ja kellel on kindel sissetulekuallikas[3]. Aktiivsele rahvastikule vastandub passiivne rahvastik, kes ühiskondlikust tööprotsessist osa ei võta.

Eesti tööturu olukorrast ja rahvastiku majanduslikust aktiivsusest ülevaate saamiseks viib Statistikaamet igal aastal läbi Eesti tööjõu-uuringu (ETU).[4]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Statistikaamet. Statistika andmebaas. Sotsiaalelu, Tööturg. Mõisted". Originaali arhiivikoopia seisuga 21. oktoober 2013. Vaadatud 30. detsembril 2014.
  2. Resolution concerning statistics of the economically active population, employment, unemployment and underemployment, adopted by the 13th International Conference of Labour Statisticians (October 1982)
  3. U. Mereste, 2003. Majandusleksikon. Eesti Entsüklopeediakirjastus. Köide I (A–M).
  4. "Statistikaamet. Tööjõu-uuring". Originaali arhiivikoopia seisuga 30. detsember 2014. Vaadatud 30. detsembril 2014.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]