Igor Bõkov

Allikas: Vikipeedia
Igor Bõkov
Sünniaeg 26. jaanuar 1954
Kodakondsus Venemaa
Teadusala arstiteadus
Uurimisala sõjameditsiini korraldus
Teaduskraad meditsiiniteaduste doktor
Teaduskutse professor
Aukraad meditsiiniteenistuse kindralpolkovnik (2005)
Autasud orden Sõjaliste teenete eest

Igor Jurjevitš Bõkov (vene keeles Игорь Юрьевич Быков; sündinud 26. jaanuaril 1954 Tambovis Vene NFSV-s Nõukogude Liidus) on vene arstiteadlane, sõjameditsiini spetsialist, professor, meditsiiniteenistuse kindralpolkovnik, Venemaa Teaduste Akadeemia liige.

Ta on 2007. aastast Setšenovi-nimelise 1. Moskva Riikliku Meditsiiniülikooli meditsiiniteenistuse organiseerimise ja taktika kateedri professor. Aastatel 2004–2007 oli ta Venemaa Kaitseministeeriumi Sõjameditsiini Peavalitsuse ülem ja ühtlasi Venemaa Föderatsiooni Relvajõudude meditsiiniteenistuse ülem. 2007. aasta novembris vabastati ta Venemaa Föderatsiooni presidendi seadlusega sõjaväeteenistusest.

Haridus ja töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Bõkov lõpetas kiitusega Kirovi-nimelise Sõjameditsiini Akadeemia kahel korral: 1977. aastal maaväe sõjaväearstide ettevalmistamise teaduskonna ja 1984. aastal juhtiva koosseisu teaduskonna. Vahepeal oli ta sõjaväeteenistuses Balti sõjaväeringkonnas, algul sõjaväearstina, seejärel teenis meditsiiniroodu komandörina.

Ta võttis osa Esimesest ja Teisest Tšetšeenia sõjast. 1997. aastal ülendati ta meditsiiniteenistuse kindralleitnandiks ja 2005. aastal meditsiiniteenistuse kindralpolkovnikuks.

Orden "Sõjaliste teenete eest"

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Teda on autasustatud ordeniga "Sõjaliste teenete eest".

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]