Hilma Nerep-Mossin

Allikas: Vikipeedia

Hilma Nerep-Mossin (sündinud 18. septembril 1923 Tallinnas) on rootsieesti pianist ja dirigent, helilooja ja dirigent Verner Nerepi ja õpetaja Linda Nerepi tütar.

Hilma õppis 1930–1941 Hans Kubu eragümnaasiumis Tallinnas, alustas 12-aastasena klaveriõpinguid professor Theodor Lemba juures ja paralleelselt gümnaasiumiga jätkas muusikaõpinguid Tallinna Konservatooriumis.

Hilma põgenes koos vanematega 1944. aasta suure põgenemise käigus Rootsi. 1951. aastal sai ta Stockholmi Muusikaakadeemiast eksamid eksternina sooritades muusikaõpetaja diplomi ja töötas seejärel pikka aega muusikaõpetajana erinevates koolides. 1957. aastal kolis ta töö tõttu tagasi Stockholmi.

Hilma on oma pika elu jooksul osalenud aktiivselt rootsieestlaste kultuurielus: musitseerinud solistina, saatnud klaveril teisi artiste ja erinevaid koore ning ka ise koore juhtinud, olles 1968. aasta lõpul asutatud Stockholmi Eesti Naiskoor dirigent 1975. aastani. Ta tegi pikka aega koostööd viiulikunstnik Alfred Pisukesega ja Stockholmi Eesti Meeskooriga.

Hilma on abielus Addold Mossiniga (sünd. 1919), neil on tütar ja poeg.