Gustav-Siegfried Rosenstein

Allikas: Vikipeedia

Gustav Rosenstein (sündinud 27. juulil 1941 Szlichtyngowas) on eesti päritolu saksa vaimulik.

Gustav Rosensteini vanemad asusid ümberasumise korras Saksamaale Warthelandi. Tema isa oli endine Noarootsi Püha Katariina koguduse (aastatel 19371939) vikaarõpetaja Herbert Alexander Rosenstein ja ema eesti lastekirjanik ja luuletaja Salme Raatma-Rosenstein. Ta sündis Poolas Schlichtingsheimis (praeguses Szlichtyngowas, Wschowa maakonnas, Lubuszi vojevoodkonnas).

Oli pastoriks Kölnis ja Coburgis. Aastast 1981 oli Moshis, Tansaanias õpilas- ja üliõpilaspastoriks. Alates aastast 1987 oli pastoriametis Regensburgi Kolmainsuskirikus[1].

Promoveerus 1991 aastal Regensburgi ülikoolis doktoritööga „Die Stunde des Dialogs“. Samal aastal asutas lokaalne Religions-for-Peace-Gruppi, kus neli religioonid korrapäraselt kogunevad ning kogemusi vahetavad (RfP Regensburg).

2015 aastal avaldas ta oma emast Salme Raatma-Rosensteinist biograafia „"Ihr steht schon auf unserer Liste!" : die estnische Exildichterin Salme Raatma“, Eestindatud 2018: „Te juba olete meil nimekirjas. Eesti luuletaja Salme Raatma eksiilis“. Sinisukk 2018. [2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Lexikon deutschbaltischer Theologen seit 1920. Bearbeitet von Wilhelm Neander. 2 Auflage 1988, bearbeitet von C. Helmut Intelmann
  2. http://www.ihleo-verlag.de/ihleoverlag_de/Seiten/autoren/rosenstein.html

Weblink[muuda | muuda lähteteksti]

Gustav Rosenstein - Die Stunde des Dialogs