Guitar Hero

Allikas: Vikipeedia

"Guitar Hero" on muusikaline videomäng, mille töötas välja Harmonix ja avaldas RedOctane videomängukonsoolile PlayStation 2. See on "Guitar Hero" mängude sarja esimene osa.

"Guitar Hero" anti välja 8. novembril 2005 Põhja-Ameerikas, 7. aprillil 2006 Euroopas ja 15. juunil 2006 Austraalias. Mängu väljatöötamine oli Harmonixi ja RedOctane'i koostöö tulemus, et tuua "Guitar Freaksi" sarnane mäng ka Ameerikasse.

Mäng sisaldab kitarrikujulist mängupulti, mida mängija kasutab rokkmuusika mängimiseks. Mängu käik sarnaneb videomängu "Guitar Freaks" omaga, kus mängija vajutab mängupuldil nuppe, et pihta saada ekraanil liikuvatele nootidele. Mäng sisaldab kaverlugusid 30 populaarsest rokkloost, mis ulatuvad viide aastakümnesse. "Guitar Hero" tõusis suureks hitiks, pälvis kriitikute heakskiidu ja võitis palju auhindu suurimatelt videomängude publikatsioonidelt. Lisaks valiti see 21. sajandi esimese aastakümne üheks mõjukamaks mänguks. Mängu edu algatas ainumüügiõiguse, mis teenis üle 2 miljardi dollari. Mängule hakati välja andma järgesid, edasiarendusi ja muid mänguga seotud tooteid.