Mine sisu juurde

Fra Mare Thalasso SPA

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Fra Mare)
Fra Mare Thalasso SPA (aprill, 2013)

Fra Mare Thalasso SPA (lühemalt Fra Mare) on hotellikompleks Haapsalus Paralepa linnaosas aadressil Ranna tee 2.

Fra Mare asub Paralepa rannas ning on ümbritsetud männimetsa ja merega. Spaakompleksis on ka à la carte restoran Bergfeldt, baar, saunakeskus, seminariruumid ja taastusravikeskus. Fra Mare on tuntud tänu ainulaadsele Haapsalu ravimudale.

Hotelli ja spaakompleks koosneb kolme tärniga spaahotellist ja 2006. aastal valminud talasso osast. Kompleksis on 223 majutuskohta.[1]

Fra Mare tervise- ja puhkekeskus avati 1997. aastal. 2000. aastal ehitati juurde 30 hotellituba ning 2006. aastal ehitati thalasso osa, mis koosnes saunadest, basseinidest ja hoolitsusruumidest ning ehitati 20 superior-tuba. [2] 2022. aastal ehitati joogamaja.

Fra Mares on käinud mitmed kuulsused, näiteks Robert Plant, Chris de Burgh, Riho Sibul ja paljud teised.

Spaa on olnud Augustibluusi festivali majutuspartneriks juba üle 20 aasta.

Spaa- ja hotellikompleks on olnud ka kodumaise telesarja "Pilvede all" võttekohaks.

Hotellis on 95 numbrituba, kust avaneb vaade Paralepa rannale ja Läänemerele või männimetsale, mis ümbritseb majutuskompleksi.

Majutuskompleksis on jõusaal. Spaad ümbritsevad terviserajad ja sealsamas on ka Haapsalu Seikluspark. Hiljuti rajati Paralepa randa padeliväljak (Haapsalu Padel). Suvel on võimalik laenutada jalgrattaid.

Talvel ja varakevadel on spaa ümbruses hooldatud suusarajad ning spaa klientidele on suusalaenutus.

Ravid ja hoolitsused

[muuda | muuda lähteteksti]

Fra Mares pakutavate raviprotseduuride keskmes on Haapsalu ravimuda. Mudahoolitsuste jaoks kasutatakse Haapsalu Tagalahe muda, mille raviomadusi on tuntud kuurortlinnas juba 200 aastat. Muda sisaldab looduslikke aktiivaineid, mis tõhustavad hoolitsust ning aitavad esile tuua mudaravi naturaalseid raviomadusi. Mudaravi on efektiivne liigesepõletike, radikuliidi, krooniliste nahahaiguste, neurooside ja paljude teiste terviseprobleemide leevendamiseks.

Fra Mares pakutakse nii ravi- kui ka wellness-pakette, mis koosnevad majutusest, toitlustusest ning erinevatest hoolitsustest. [3]

Raviprotseduurid

[muuda | muuda lähteteksti]

Mudaravi saab nautida mudamähiste kujul. Ravivõimaluste hulka kuuluvad inhalatsioon, massaaž, pärli- ja ürdivann, veealune massaaž, vesimassaaživoodi ning suur valik elektriraviprotseduure, näiteks laserravi. Kõik protseduurid viiakse läbi oma ala kogenud spetsialistide käe all.

Rühmaravid on nõelravi, parafiinravi, saali- ja vesivõimlemine, soolakambriravi, meretoa seansid, valgusteraapia ja ravijooga.[4]

Fra Mares on võimalik konsulteerida raviarstiga, kes aitab kokku panna raviplaani. Lisaks on kohapeal spordiinstruktor, medõde ja joogainstruktor.

Wellness-hoolitsused

[muuda | muuda lähteteksti]

Kogenud massöörid pakuvad spaas erinevaid massaaže (kivimassaaž, meemassaaž, vaakummassaaž, india peamassaaž ning õla- ja kaelamassaaž).

Fra Mares pakutakse wellness-hoolitsuste seas näiteks aroomimuda, aroomimassaaž, kooriv ja niisutav kehahooldus, väsinud jalgade hoolitsus, šokolaadimähis, kuldne kehahooldus, vett väljutav ja salendav kehahooldus, seljahooldus isesoojeneva mudaga, kehahoolitsus C-vitamiiniga, lavendli kehahooldus, niisutav kehahooldus mangomaskiga, talassomassaaž koos mudasussidega, lõõgastav talassomassaaž, lõõgastav meeste talassomassaaž, parafiinmaskid kätele ja jalgadele, Cleopatra piimavann, Vichy dušš massaažiga. [5]

Spaakompleks

[muuda | muuda lähteteksti]

Spaakompleksis asuvad saunad, basseinid, massaažijoad, ning veekosed.

Fra Mare spaas on kuus sauna: aurusaun, soolasaun, infrapunasaun, sanaarium, ja kaks Soome sauna, mis on avatud iga päev. Lisaks on võimalus eraürituste puhul rentida meresaun ja jacuzzi.

Tervendav joogamaja

[muuda | muuda lähteteksti]

2023. aastal avas Fra Mare joogamaja uksed. Maja rajamise eesmärgiks oli pakkuda tervikpaketti: jooga, lõõgastavad hoolitsused ja raviprotseduurid ning tervislik toitumine ühes kauni spaad ümbritseva Lääne-Eesti loodusega. Joogamaja disain on inspireeritud traditsioonilistest mandalatest ning interjööris leidub elemente India kultuurist.

Fra Mares pakutakse jooganädalavahetuse pakette. Joogainstruktorid viivad läbi erinevaid joogatreeninguid igapäevaselt ning klientidel on võimalik osa võtta virtuaaljooga treeningutest. Praktiseeritakse Kundalini ja ravijoogat ning pilatest.

  1. http://framare.ee/hotell/ (vaadatud 27.10.2017)
  2. "Kuurordi ajalugu". Fra Mare Thalasso Spa. Vaadatud 4. juulil 2024.
  3. "Paketid". Fra Mare Thalasso Spa. Vaadatud 4. juulil 2024.
  4. "Hoolitsuste hinnakiri". Fra Mare Thalasso Spa. Vaadatud 4. juulil 2024.
  5. "Hoolitsused ja ilusalong". Fra Mare Thalasso Spa. Vaadatud 4. juulil 2024.

Välislingid

[muuda | muuda lähteteksti]