Mootorratas: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
lisasin pikema kirjelduse
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:2006HondaCBR600RR-profile.png|thumb|Honda CBR600RR]]
[[Pilt:2006HondaCBR600RR-profile.png|thumb|Honda CBR600RR]]
'''Mootorratas''' ([[kõnekeel]]es ka tsikkel, mototsikkel; van. mototsüklett) on liiklusseaduse<ref>[https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875411 Liiklusseadus. Vastu võetud 14.12.2000. a seadusega (RT I 2001, 3, 6), jõustunud 1.02.2001]</ref> mõistes [[Haagis|külghaagisega]] (e. külgkorviga) või külghaagiseta kaherattaline mootorsõiduk, mille [[Sisepõlemismootor|sisepõlemismootori]] töömaht on üle 50 cm³ või valmistajakiirus on üle 45 km/h.
'''Mootorratas''' ([[kõnekeel]]es ka tsikkel, mototsikkel; van. mototsüklett) on liiklusseaduse<ref>[https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875411 Liiklusseadus. Vastu võetud 14.12.2000. a seadusega (RT I 2001, 3, 6), jõustunud 1.02.2001]</ref> mõistes [[Haagis|külghaagisega]] (e. külgkorviga) või külghaagiseta kaherattaline mootorsõiduk, mille [[Sisepõlemismootor|sisepõlemismootori]] töömaht on üle 50 cm³ või valmistajakiirus on üle 45 km/h. Arengumaades kasutatakse väiksekubatuurilisi mootorrattaid põhiliselt soodsa ja kättesaadava transpordivahendina. 58% kõikidest maailma mootorratastest paiknevad Aasiamaades. Arenneud riikides loetakse mootorratast luksusemeks ning nad leiavad kasutamist vaja aja veetmisel, elustiili aksessuaarina või iskliku identiteedi sümbolina. Lisaks sellele Lisaks sellele, et mootorrattasõit on transpordiviis või spordiliik, on sellest saanud omaette subkultuur ja elustiil. Kuigi mootorrattasõit on tegevus mida enamjaolt sooritatakse üksi võib ta olla ka silmapistvalt sotsiaalne - mootorratturitel on tavaliselt välja kujunenud oluline kokuhoidmise ja kogukonnatunne. Mootoratturid organiseeruvad tihtipeale klubidesse kas mootorratta tüüpide, kasutusviisi (matkamine, mootorrattaehitus jms), harrastatava spordiala või isiklike tõekspidamiste alusel.


== Vaata ka ==
Vaata ka
* [[mootorrattur]]
* [[mootorrattur]]
*[[juhtraud]]
*[[juhtraud]]

Redaktsioon: 17. jaanuar 2022, kell 21:58

Honda CBR600RR

Mootorratas (kõnekeeles ka tsikkel, mototsikkel; van. mototsüklett) on liiklusseaduse[1] mõistes külghaagisega (e. külgkorviga) või külghaagiseta kaherattaline mootorsõiduk, mille sisepõlemismootori töömaht on üle 50 cm³ või valmistajakiirus on üle 45 km/h. Arengumaades kasutatakse väiksekubatuurilisi mootorrattaid põhiliselt soodsa ja kättesaadava transpordivahendina. 58% kõikidest maailma mootorratastest paiknevad Aasiamaades. Arenneud riikides loetakse mootorratast luksusemeks ning nad leiavad kasutamist vaja aja veetmisel, elustiili aksessuaarina või iskliku identiteedi sümbolina. Lisaks sellele Lisaks sellele, et mootorrattasõit on transpordiviis või spordiliik, on sellest saanud omaette subkultuur ja elustiil. Kuigi mootorrattasõit on tegevus mida enamjaolt sooritatakse üksi võib ta olla ka silmapistvalt sotsiaalne - mootorratturitel on tavaliselt välja kujunenud oluline kokuhoidmise ja kogukonnatunne. Mootoratturid organiseeruvad tihtipeale klubidesse kas mootorratta tüüpide, kasutusviisi (matkamine, mootorrattaehitus jms), harrastatava spordiala või isiklike tõekspidamiste alusel.

Vaata ka

Viited

Välislingid