Arutelu:Enesekontroll: erinevus redaktsioonide vahel

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: 'Kas enesevalitsemine on seesama asi? ~~~~'
 
Lebatsnok (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
 
1. rida: 1. rida:
Kas [[enesevalitsemine]] on seesama asi? [[Kasutaja:Andres|Andres]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 27. detsember 2014, kell 20:02 (EET)
Kas [[enesevalitsemine]] on seesama asi? [[Kasutaja:Andres|Andres]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 27. detsember 2014, kell 20:02 (EET)

Enesevalitsemine (erinevalt enesekontrollist) ei ole psühholoogias üldlevinud termin. Kuna psühholoogiateadus on 99% ingliskeelne, siis tuleb küsida ka, kuidas oleks enesevalitsemine inglise keeles (enesekontroll on muidugi self-control). Sisu on minu arusaamise järgi kattuv, aga mitte 100%: enesekontroll viitab rohkem mingi domineeriva impulsi mahasurumisele, enesevalitsus nt rahulikule reageerimisele emotsionaalses olukorras ("kaotas enesevalitsuse" tähendab, et läks närvi). [[Kasutaja:Lebatsnok|Lebatsnok]] ([[Kasutaja arutelu:Lebatsnok|arutelu]]) 26. jaanuar 2015, kell 17:09 (EET)

Viimane redaktsioon: 26. jaanuar 2015, kell 18:10

Kas enesevalitsemine on seesama asi? Andres (arutelu) 27. detsember 2014, kell 20:02 (EET)[vasta]

Enesevalitsemine (erinevalt enesekontrollist) ei ole psühholoogias üldlevinud termin. Kuna psühholoogiateadus on 99% ingliskeelne, siis tuleb küsida ka, kuidas oleks enesevalitsemine inglise keeles (enesekontroll on muidugi self-control). Sisu on minu arusaamise järgi kattuv, aga mitte 100%: enesekontroll viitab rohkem mingi domineeriva impulsi mahasurumisele, enesevalitsus nt rahulikule reageerimisele emotsionaalses olukorras ("kaotas enesevalitsuse" tähendab, et läks närvi). Lebatsnok (arutelu) 26. jaanuar 2015, kell 17:09 (EET)[vasta]