Indikaatorliik: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: '''Indikaatorliik''' on bioloogiline liik, mis on tundlik keskkonnategurite muuutuste suhtes. Näiteks iseloomustab indikaatorliigi olemasolu (ja ka tema kvantita…
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Indikaatorliik''' on bioloogiline [[liik (bioloogia)|liik]], mis on tundlik keskkonnategurite muuutuste suhtes. Näiteks iseloomustab indikaatorliigi olemasolu (ja ka tema kvantitatiivne suhteline hulk) vastava [[ökosüsteem]]i, koosluse vm. seisundit, olgu seal siis haiguspuhang, [[saastumine|saastumisnähud]], [[konkurents (bioloogia)|liikidevaheline konkurents]], [[kliimamuutus]] jne.
'''Indikaatorliik''' on bioloogiline [[liik (bioloogia)|liik]], mis on tundlik keskkonnategurite muuutuste suhtes. Näiteks iseloomustab indikaatorliigi olemasolu (ja ka tema suhteline [[arvukus]]) vastava [[ökosüsteem]]i, koosluse vm. seisundit, olgu seal siis haiguspuhang, [[saastumine|saastumisnähud]], [[konkurents (bioloogia)|liikidevaheline konkurents]], [[kliimamuutus]] jne.


Indikaatorliike kasutatakse [[bioindikatsioon]]is ja nad moodustavad olulise osa [[bioindikaator]]eist.
Indikaatorliike kasutatakse [[bioindikatsioon]]is ja nad moodustavad olulise osa [[bioindikaator]]eist.

Redaktsioon: 23. märts 2009, kell 21:56

Indikaatorliik on bioloogiline liik, mis on tundlik keskkonnategurite muuutuste suhtes. Näiteks iseloomustab indikaatorliigi olemasolu (ja ka tema suhteline arvukus) vastava ökosüsteemi, koosluse vm. seisundit, olgu seal siis haiguspuhang, saastumisnähud, liikidevaheline konkurents, kliimamuutus jne.

Indikaatorliike kasutatakse bioindikatsioonis ja nad moodustavad olulise osa bioindikaatoreist.

Vaata ka