Endel Meiusi

Allikas: Vikipeedia

Endel Meiusi (7. november 193211. jaanuar 2018) oli eesti päritolu ameerika vaimulik ja evangelist.

Endel Meiusi sündis Tallinnas. Tema vanemad kuulusid Villardi kogudusse, isa oli Priikoguduste Liidu juhatuse liige ja ajakirja „Armu Hääl” vastutav toimetaja. Suved veetis Endel Saaremaal, kus tema vanaisa oli Vanamõisa koguduse vanem.

Tallinna pommitamise järel põgenes perekond Rootsi, kus Endel lõpetas keskkooli. 1949–1953 elati Austraalias, kus Endel täiendas end elektroonika alal. Sealt siirdus ta USA-sse usuteadust õppima.

Meiusi on teeninud pastorina kogudusi Ameerikas ja Austraalia eestlaste keskel. Oma põhikutsumust tundis ta pigem evangelistina ja on oma sõnul külastanud 76 riiki. Üliõpilasena korraldas Endel 1953. aastal esimese eestikeelse raadiosaate. Sealt alates sai tema südameasjaks raadiomisjon. Tema missiooniks oli Piiblite levitamine, kristliku raadio käivitamine ning humanitaarabi jagamine.

Eesti taasiseseisvumise ajal pühendas Meiusi aega ja energiat kodumaa heaks Eesti Kristliku Ministri (inglise keeles Estonian Christian Ministries) teenistuses, trükkides ja läkitades siia Piibleid. Meiusi südamesooviks oli ehitada üles vaimulik Pereraadio. See sündis novembris 1993. Selleks ajaks oli valmis ehitatud Oleviste stuudio. Samal aastal hakati saateid tegema Tallinnas ja Kuressaares, peagi ka Tartus. Raadiotööd toetas Meiusi mitmel viisil kuni oma elu lõpuni.

Endel abiellus Mairi Konsaga 1955. aastal. Paaril sündisid tütar ja kaks poega.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]