Eesti Muuseumide Liit

Allikas: Vikipeedia

MTÜ Eesti Muuseumide Liit (Estonian Association of Museums) loodi 2022. aasta detsembris. Selle liikmeteks on Eesti muuseumid, keda esindavad muuseumide juhid.

Liidu algatusmeeskond tuli kokku 2020. aasta koroonapandeemia ajal, kui oli oluline leida ühised võimalused kriisiolukordades toimetulekuks ja jagada asjakohast infot.

Liit on muuseumide huvikaitseorganisatsioon, mille põhitegevus on suunatud Liiduga ühinenud muuseumide ühiste huvide eest seismisele ja tasakaalustatud arendamisele. Liit ühendab Eesti muuseumeid sõltumata nende omandivormist koondades nende ühishuve ja osaleb kultuuri- ja haridusvaldkonna seaduseloomes ja strateegiate kujundamisel olles partneriks riigile ja kohalikele omavalitsustele.

Eesti Muuseumide Liitu astusid loomisel Eesti Vabaõhumuuseum, Nukuteatrimuuseum, Eesti Maaelumuuseumid, Eesti Kunstimuuseum, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Harjumaa Muuseum, Kalevipoja Koda, Eesti Loodusmuuseum, Eesti Meremuuseum, Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid, Eesti Tervishoiu Muuseum, Virumaa Muuseumid,Valga muuseum, Ajakeskus Wittenstein, Eesti Arhitektuurimuuseum, Tartu Linnaajaloo Muuseumid, Tartu Mänguasjamuuseum, ERM, Eesti Diasini- ja Tarbekunstimuuseum, Arhitektuurimuuseum, Piimandusmuuseum ja Eesti Maanteemuuseum. 2024. aasta alguses kuulus liitu 21 muuseumit.

Kodulehekülg: https://muuseumideliit.ee/