Eesnäärmemassaaž

Allikas: Vikipeedia
Meeste suguelundite anatoomia

Eesnäärmemassaaž on eesnäärme massaaž või stimuleerimine meditsiinilistel eesmärkidel või seksuaalseks stimulatsiooniks.

Eesnääre osaleb seksuaalse reageeringu tsüklis ja on oluline sperma tootmiseks. Selle läheduse tõttu päraku eesseinaga saab seda stimuleerida päraku eesmisest seinast või väliselt lahkliha kaudu.

Meditsiiniline kasutus[muuda | muuda lähteteksti]

Digitaalne rektaalne uuring (DRE)[muuda | muuda lähteteksti]

Eesnäärme massaaž on osa digitaalsest rektaalsest uuringust (DRE), mida rutiinselt tehakse meestele uroloogide poolt, et otsida eesnäärmevähi sõlme ja saada ekspresseeritud eesnäärme sekretsiooni (EPS) mikroskoopia ja mikrobioloogilise kultuuri jaoks prostatiidi skriinimiseks.

Seksuaal praktikana[muuda | muuda lähteteksti]

Üldine[muuda | muuda lähteteksti]

Eesnäärme massaaži kasutatakse ka seksuaalseks stimulatsiooniks, sageli orgasmi saavutamiseks. Mõnedel meestel on võimalik saavutada orgasme üksi eesnäärme stimuleerimise kaudu. [1] [2] Eesnääret nimetatakse mõnikord "meeste G-punktiks " või P-punktiks. [3] Mõned mehed suudavad saavutada eesnäärme stimuleerimise kaudu orgasmi, nagu eesnäärme massaaž või vastuvõetav anaalseks, ning mehed, kes teatavad eesnäärme stimulatsiooni tundest, annavad sageli kirjeldused, mis sarnanevad naiste G-punkti stimulatsiooni seletustega. [1] [4] Eesnäärme stimulatsioon võib tekitada tugevama, võimsama ja "sügavama" orgasmi kui ainult peenise stimuleerimine, mida mõned mehed kirjeldavad laialdasemalt, intensiivsemalt ja püsivamalt ning võimaldavad ekstaasi suuremaid tundeid kui orgasm, mida tekitab ainult peenise stimuleerimine. [1] Siiski, kuigi kogemused on erinevad, on eesnäärme keskmes ka peenise stimuleerimisel tekkivad orgasmid. [5]

Eesnäärme massaaž võib olla ka seksuaalne praktika paaride seksuaalses elus, kuigi mitte nii tavaline. Eesnäärmemassaaži seadmete ja toodete kättesaadavus võib julgustada inimesi seda proovima. Paljud paarid aga ei osta selliseid seadmeid, vaid kasutavad sõrme anaalseks penetratsiooniks ja eesnäärme stimuleerimiseks, et võimendada mehe orgasmi. Sõrm või eesnäärme massaažija viiakse pärasoolde läbi päraku ja eesnääret masseeritakse õrnalt. Sõrme kasutamisel on peamiseks probleemiks see, et eesnäärmeni jõudmiseks võib sõrm olla liiga lühike. Eesnäärme massaaži saab teha individuaalselt või partneri abiga.

Eesnäärme stimuleerimise ja anaalpenetratsiooniga on seotud ka ohutusnõuded. On tungivalt soovitatav, et koos eesnäärme masseerijaga kasutataks rohkelt libestit, et vältida pärasoole kahjustusi. Väiksemat vahendit või sõrme võib sisse viia järk-järgult, et vähendada ebamugavust, mida mõned võivad tunda. Masseerija võib kasutada kondoomiga või ilma; pärasooles leiduvate bakterite tõttu, kui kondoomi ei kasutata, on väga oluline puhastada tööriist seebiga enne kasutamist teises avauses või partneri poolt.[6]

Varustus[muuda | muuda lähteteksti]

Eesnäärme masseerija on seade eesnäärme masseerimiseks. Eesnäärme masseerija kuju on sarnane sõrmega, sest eesnäärme massaaže antakse traditsiooniliselt digitaalselt (näiteks sõrmega ). Tavaliselt on neil eesnäärme tõhusaks massaažiks veidi kumer pea. Enne päraklusse sisestamist tuleb meeles hoida, et kasutada libestit. Ettevaatlik tuleb olla eesnäärme masseerija kasutamisel eesnäärme tundlikkuse tõttu. Õige kasutamine hõlmab keskmist kuni kerget korduvat massaaži või ringliikumist – manustamiseks kasutatav seade ei tohiks tõugata.

Eesnäärme massaaživarustus ulatub dildodest kuni anaaltappideni ja G-punkti vibraatoriteni . Seksuaalses praktikas kasutatuna nimetatakse eesnäärme masseerijaid tavaliselt "eesnäärme leludeks", "eesnäärme seksimänguasjadeks " ja "anaalleludeks". Need eesnäärme masseerijad sisestatakse päraku kaudu pärasoolde ja need on mõeldud eesnäärme stimuleerimiseks lihtsa masseerimise või vibreerimise teel. Neid kasutatakse paljude paaride eelmängu ajal.

Eesnäärme dildod sarnanevad vaginaalsete dildodega, kuid nad kipuvad olema kumeramad, õhemad ja pehmema tekstuuriga. Mõned uued turul olevad eesnäärme dildosid juhivad patareid ja pakuvad vibratsiooni tipus; mille kiirust või intensiivsust võib muuta sõltuvalt isiku isiklikust eelistusest. Erinevalt vaginaalsetest dildodest on anaal eesnäärme masseerijal ankruga ots, et takistada selle täielikku sisestamist ja selle "kadumist" pärasooles.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 Rosenthal, Martha (2012). Human Sexuality: From Cells to Society. Cengage Learning. Lk 133–135. ISBN 978-0618755714. Vaadatud 18. mai 2014.
  2. Wibowo, Erik; Wassersug, Richard J. (2016). "Multiple Orgasms in Men—What We Know So Far". Sexual Medicine Reviews. 4 (2): 136–148. DOI:10.1016/j.sxmr.2015.12.004. PMID 27872023.
  3. "Hitting the P-Spot". Psychology Today (inglise).
  4. Ladas, AK; Whipple, B; Perry, JD (1982). The G spot and other discoveries about human sexuality. New York: Holt, Rinehart, and Winston. ISBN 978-0440130406.
  5. Ellen Lewin, William Leap, William L. Leap (2002). Out in Theory: The Emergence of Lesbian and Gay Anthropology. University of Illinois Press. Lk 215–216. ISBN 978-0252070761. Vaadatud 22. detsember 2013.{{cite book}}: CS1 hooldus: kasutab parameetrit autorid (link)
  6. "The male hot spot — Massaging the prostate". Originaali arhiivikoopia seisuga 29. juuli 2015. Vaadatud 4. november 2013.