Eduardo Camavinga

Allikas: Vikipeedia
Eduardo Camavinga (2002)

Eduardo Celmi Camavinga (sündinud 10. novembril 2002 Miconges) on Angolas sündinud Prantsusmaa jalgpallur, kes mängib poolkaitsjana Hispaania kõrgliiga klubis Madridi Real ja Prantsusmaa jalgpallikoondises.

Ta sündis Angolas põgenikelaagris. Tema vanemad olid pagenud Kongo Demokraatlikust Vabariigist Kinshasast. Tal on viis õde-venda. Pere kolis Prantsusmaale, kui ta oli kaheaastane. Enne jalgpalli juurde asumist harrastas Camavinga judot.

2013. aastal liitus ta Rennesi Stade'i jalgpalliakadeemiaga. Klubi põhimeeskonnas debüteeris ta Prantsusmaa kõrgliigas 6. aprillil 2019 mängus Angers' vastu ning temast sai 16 aasta ja kuue kuu vanuselt klubi ajaloo noorim debütant.[1] Esimese värava Prantsusmaa kõrgliigas lõi ta 15. detsembril 2019 mängus Lyoni Olympique'i vastu.

2021. aasta augustis sõlmis ta kuueaastase lepingu Madridi Realiga.[2] Klubi põhimeeskonnas debüteeris ta 12. septembril 2021 mängus Celta Vigo vastu ja lõi kuus minutit pärast vahetusest sekkumist kohe ka värava.[3]

2019. aastal sai Camavinga Prantsusmaa kodakondsuse ja samal aastal debüteeris ta Prantsusmaa kuni 21-aastaste koondises. Prantsusmaa jalgpallikoondises tegi ta debüüdi 8. septembril 2020 UEFA Rahvuste Liiga mängus Horvaatia vastu ning temast sai noorim Prantsusmaa koondislane (pärast enam kui 100 aastat).[4] Koondisekarjääri esimese värava lõi ta sama aasta 7. oktoobril oma teises koondisemängus Ukraina vastu.[5]

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Real Madrid

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]