CS Mackay-Bennett

Allikas: Vikipeedia
Mackay-Bennett 20. sajandi alguses
Mackay-Bennetti dekk aastal 1912.

Mackay-Bennett oli kaabli ja parandus laev mis on kõige rohkem tuntud laevana mis korjas surnu kehi veest mis olid tulnud Titanicu uppumisest.

Titanicu päästepaat
Titanicu päästepaat

April 15 1912 oli läinud põhja sel ajal maailma suurim laev Titanic ja sellega võttis endaga kaasa umbes 1500 inimest. Peale uppumise uudist Mackay-Bennett kutsuti otsima surnu kehi ja tooma neid tagasi maa peale, et maha matta. Mackay-Bennett lahkus Halifaxi sadamast koos jää ja kirstudega ja läks Atlanti-Ookeani poole, et leida nii palju surnu kehi kui võimalik. Probleem oli selles, et see positsioon mida Titanic oli andnud kui see läks põhja oli vale ja lained olid surnu kehad edasi ja laiani viinud. Mackay-Bennett oli leidnud mõningaid surnu kehi ja enamus olid maetud merre, sest ei saadud kinnitada kes see surnu keha oli või sellel polnud piisavalt väärtust. Mackay-Bennett oli ka leidnud ühe Titanicu päästepaatidest mis oli ümber läinud ja nad proovisid selle kätte saada ja ära uputada kuid see ei õnnestunud.

Pärast seda kui nad olid kõik surnu kehad leidnud ja mõned merre matnud tulid nad tagasi Halifaxi, et neid maha matta ja mõned andi tagasi oma peredele. Ülejäänud kirstud ja jää andi teistele laevadele mis läksid tagasi, et leida veel surnu kehi.