Bersant Celina

Allikas: Vikipeedia
Bersant Celina (2016)

Bersant Edvar Celina (sündinud 9. septembril 1996 Prizrenis) on Kosovo jalgpallur, kes mängib poolkaitsjana Inglismaa esiliiga klubis Swansea City ja Kosovo jalgpallikoondises.

Ta sündis Kosovos, kuid kasvas üles Norras. Noorena mängis ta klubis Strømsgodset. 2007. aastal liitus ta Manchester City akadeemiaga. 2014. aasta juulis sõlmis ta Manchester Cityga oma esimese profilepingu. Ametliku debüüdi klubi põhimeeskonnas tegi ta 2016. aasta jaanuaris. Sama aasta 6. veebruaril tegi ta oma ainsa mängu Manchester City särgis Inglismaa kõrgliigas.

Hooajal 2016–17 mängis ta laenul Hollandi kõrgliiga klubis FC Twente. Ta lõi sel hooajal liigas viis väravat. Järgmisel hooajal mängis ta laenul Inglismaa esiliiga klubis Ipswich Town. 2018. aasta juulis sõlmis ta kolme miljoni naelsterlingi eest püsilepingu Swansea Cityga.

Celina mängis noorena Norra noortekoondistes, kuid otsustas hakata esindama Kosovot. Debüüdi Kosovo jalgpallikoondises tegi ta 2014. aasta septembris sõprusmängus Omaani vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta oma teises koondisemängus 13. novembril 2015 sõprusmängus Albaania vastu.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]