Badri Bitsadze

Allikas: Vikipeedia
Bitsadze 2005. aasta juulis

Badri Bitsadze (ბადრი ბიწაძე; sündinud 27. aprillil 1960) on endine Gruusia piirivalve juht, kindralleitnant, endise parlamendi esimehe Nino Burdžanadze abikaasa.

Bitsadze on pidanud riigi peaprokuröri abi ja siseministri asetäitja ametit.

Piirivalve juhi kohalt astus ta tagasi 2008. aasta oktoobris. Bitsadze väitel oli käimas kampaania piirivalve diskrediteerimiseks ja selle põhjuseks oli asjaolu, et Bitsadze on abielus Nino Burdžanadzega.[1]

Bitsadze osales 2011. aasta 26. mail toimunud opositsiooni meeleavaldustel, misjärel talle esitati süüdistus politsei grupiviisilises ründamises. Juunis kuulutati ta tagaotsitavaks.

19. augustil mõistis Thbilisi linnakohus ta tagaselja viieks ja pooleks aastaks vangi. Kohtu arvates oli ta süüdi paramilitaarse rühmituse loomises eesmärgiga rünnata politseid ja õhutada ulatuslikke füüsilisi vastasseise. Bitsadze kaitsjate sõnul on süüdistused fabritseeritud ja võtmetunnistajate ütlused antud surve all.[2] Kaitsjad kavatsevad kohtuotsuse edasi kaevata.[3]

Burdžanadzel ja Bitsadzel on kaks poega.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. http://www.civil.ge/eng/article.php?id=19856
  2. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 25. juuli 2013. Vaadatud 19. augustil 2011.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  3. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 5. märts 2016. Vaadatud 20. augustil 2011.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)