Arutelu:Värska Püha Georgiuse kirik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Värskas on ainult üks kirik. Sellepärast olen teinud selle ka artikli pealkirjaks. Miks see vale on? Mulle saadeti kiri, et see on vale. --Mona 25. märts 2012, kell 15:27 (EEST)

Mitte pealkiri pole vale, vaid sisu on poolik ja ebatäpne. Ma kirjutasin korrektse artikli, aga see miskipärast kustutati. Kiriku aadressiks ei ole Velna tee 1. Kirikut ei kasuta EAÕK, vaid kirik kuulubki EAÕK-le. Kirik ei ole pühendatud Pühale Jürile, vaid pühitsetud ja pühale Georgiosele - siin on suur vahe.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Heauskne (arutelukaastöö).

Täiendasin kustutatud info põhjal. Üldiselt oli osa teksti kopeeritud eoci lehelt, aga noh ... Velna tee 1 on kirjas kultuurimälestiste registris. Ma ei tea, kas see on õige või vale. --Mona 25. märts 2012, kell 18:59 (EEST)

Lisan veel selle kustutatud teksti siia: Värska Püha Georgiose kirik pühitseti 2. juulil 1907. Kiriku templipühaks on vana kalendri jüripäev (6. mai). Kirik on historitsistlikus stiilis nelitiskupliga, põllukiviseinte ja telliskarniiside maalilise kontrastsusega sakraalhoone. Ikonostaaas pärineb kiriku ehitusajast. Värska kandi maad kuulusid vanasti Petseri kloostrile ning olid kohalikele vabadele setodest talupoegadele välja renditud. Valitsevaks religiooniks on siinmail alati olnud õigeusk. Juba 1759. aastal ehitati Värskasse Püha Georgiose kirik. Puukirik lammutati aastal 1907 ning selle asemele kerkis kivikirik, mis tänagi püsti seisab ja tegutseb. Vana kiriku altarikoht on kirikaias tähistatud ristiga tornikesega, mis asub uue kiriku kõrva. Kiriku ümber asub Värska kalmistu, kus puhkavad lauluema, setode vaimse kultuuri suurim kandja Vabarna Anne (1877-1964) ning luuletaja Haavaoksa Paul (1924-1983). Allikas

Palun pange tagasi see tekst, mille ka enne kirjutasin. Tänud ette koguduse poolt.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Heauskne (arutelukaastöö).

Milline tekst, kas see mis on siin üleval --Mona 25. märts 2012, kell 19:27 (EEST)

See, mille ma kirjutasin artikli "EAÕK Värska Püha Georgiose kirik" alla. Praegu selle pealkirjaga artiklit enam ei eksisteeri, see kustutati ära.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Heauskne (arutelukaastöö).

Sellest on tehtud suunamine siia lehele. Vaata Värska Püha Georgiose kirik Midagi pole kustutatud.--Mona 25. märts 2012, kell 19:31 (EEST)