Arutelu:Ulysses S. Grant

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kopeerisin osa teksti artiklist siia: -Ahsoous 12:33, 5 May 2005 (UTC)

Kodusõjas 1862- 1863 põhjaosariiklaste armeejuhataja ja 1864 vägede ülemjuhataja. USA presidendina 1869- 1877 ajas aktiivselt välispoliitikat. Tema võimuloleku ajal kasvas riigis suurkodanluse mõju ja levis korruptsioon.

Miks põhinimi on S-iga? Mina teeksin artikli põhinimeks Ulysses Grant. Taivo 21. aprill 2006, kell 20.10 (UTC)

Tead et see S ehk Simpson on ta ema perekonnanimi ... ja arvata võib et seda S-i tuleks lausa viisakusest kasutada - Ahsoous 21. aprill 2006, kell 21.00 (UTC)
Mis see ema neiupõlvenimi siia puutub? Sina ei pane ju oma ema perekonnanime ees- ja perenime vahele? Sa ei pane ka isanime vahele. Taivo 23. aprill 2006, kell 17.22 (UTC)
Tema puhul on traditsiooniks niimoodi kirjutada ja see on tema tuntuim nimekuju. "Ulysses Grant" oleks minu meelest küll samuti aktsepteeritav. Andres 23. aprill 2006, kell 17.31 (UTC)
Vata, tema puhul on sehukene lugu, et seda nime ei kirjutatud kunagi välja, aga pärast kooli lõpetamist kirjutati see S. alati. Miskil põhjusel kirjutatakse praktiliselt kõikide meerikamaa presidentide nimed selle keskmise initsiaaliga... (siin on nüüd muidugi tema keskmine nimi hoopis välja kirjutatud...) ja isegi Harry Trumani puhul kasutatakse enamasti seda keskmist initsiaali, kuigi tal seda nime üldse polnudki, oligi üksnes initsiaal... - Ahsoous 23. aprill 2006, kell 17.53 (UTC)
See viimane jutt käib nüüd küll Eesti kohta ei käi. Eestis keskmist initsiaali eriti ei ole kasutatud, vähemalt varasematel aegadel mitte, näiteks Trumani puhul seda mul küll ette ei tule. Isegi John Kennedy puhul keskmist initsiaali vanasti üldse ei kasutatud, alles nüüd on hakatud kasutama. Andres 23. aprill 2006, kell 18.35 (UTC)
Põhjusmõtteliselt Eestis jah neid eriti ei kirjutatud... aga tundub et Eestis kasutatakse siiski initsiaale näiteks Granti ja Bushi(de) puhul ning FD Roosewelti ja Kennedy puhul kirjutatakse keskmine nimi enamasti üleüldse välja... ning Carteri ja Clintoni puhul kasutatakse praktiliselt alati üleüldse hüüdnimesid... nii et variante on erinevaid. /muidugi Trumani puhul selle on S-iga veel muudki naljad, et kas punkt peab olema või see ei tohiks seal mitte olla... sarnaseid küsimusi on üles kerkinud ka Granti puhul.../ - Ahsoous 23. aprill 2006, kell 19.03 (UTC)
Minu meelest eesti keeles ilma punktita kirjutamise varianti ei ole. Initsiaali kasutatakse põhiliselt George W. Bushi puhul arusadavatel põhjustel. Grantist on eesti keeles üldse suhteliselt vähe räägitud, seetõttu ei oska öelda, kuidas vanasti öeldi. Kordan veel, et vanasti, noh, 20 aastat tagasi ja varem John Kennedy keskmist nime ega initsiaali üldse ei kasutatud. Ka Roosevelt kirjutati vist vanasti ilma initsiaalita, igatahes ilma keskmise nimeta, aga seda aega enam ei mäleta. Nüüd küll keegi enam niimoodi ei ütle. Jah, Carteri ja Clintoni puhul kasutatakse hüüdnimesid, ses see on nende soov. Andres 23. aprill 2006, kell 20.06 (UTC)
Nu Truman on ise väitnud, et see S ongi eesnimi ja seetõttu punkti selle järel ei ole (aga see võis ka nali olla)... ja Granti puhul tundub, et temagi just soovis et seda nime nii kirjutataks... HUG ta igaljuhul olla ei tahtnud... Ahsoous 23. aprill 2006, kell 20.35 (UTC)


See väide oli nali. Ta ise kasutas ka punkti ja ametlikes dokumentides oli punkt. Aga tõsi on see, et tal keskmist nime ei olnud, vaid oli üksnes "initsiaal". Andres 23. aprill 2006, kell 20.38 (UTC)