Arutelu:Triin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Üks link viitab eesnimele, aga kahtlen, kas sellest on artiklit tarvis. Pikne 15. detsember 2013, kell 16:22 (EET)

Kindlasti on eesnimest vaja artiklit. Adeliine 15. detsember 2013, kell 16:51 (EET)[vasta]
Kas lihtsalt selleks, et esitada pastakast välja imetud lihtstatistikat ja loetleda ristsõnalahendajate jaoks eesnime kandjaid? Või oleks sel artiklil ka mingi asisem mõte? Pikne 15. detsember 2013, kell 17:07 (EET)
Statistika ja tuntumad kandjad on oluline info. Nime päritolu ja võimalik tähendus on oluline, geograafiline, kultuuriline kasutus, variatsioonid. Adeliine 15. detsember 2013, kell 17:31 (EET)[vasta]
Kui on põhjalikum käsitlus päritolust ja neist teistest aspektidest, siis küll. Aga iga nime kohta pole selliseid käsitlusi. Pikne 15. detsember 2013, kell 17:56 (EET)
Eesnimest võib kirjutada artiklis Triin (eesnimi).
Sellest eesnimest peaks minu meelest kindlasti eesnimi olema ja vähemalt päritolu kohta on kindlasti andmed olemas.
Ma ei saa aru, miks või mis mõttes statistika on näpust välja imetud. Ja miks Vikipeedia ei võiks ristsõnade lahendajatele abiks olla? Põhjusi, miks keegi midagi teada võib tahta, ei ole tarvis ette arvata ega halvustada.
Kui andmeid ei ole, siis muidugi artiklit kirjutada ei saa. Aga see ei tähenda, et neid ei võiks tulla. Andres (arutelu) 16. detsember 2013, kell 13:05 (EET)[vasta]
Noh, kuskilt tabelitest saab igasuguseid andmeid välja võtta, neid kuidagi rühmitada ja protsenti arvutada ning juhul kui selline lihtstatistika on suuresti kõik, mis nime kohta öelda, siis pole see minu meelest nii oluline, et eraldi artiklit väärida. Ma ei halvustada seda kuidas andmeid kasutatakse, lihtsalt nime kandjate loetlemisel pole kuigivõrd sisulist tähtsust ja selline teadmine on pigem samas kategoorias teadmisega neist nimedest, mille lõpus on liide -berg või mille kolmas täht on n.
Üldiselt nimedest, nagu muudest sõnadest, võiks kirjutada Vikisõnastikus. Võimalik küll, et mõnest üksikust nimest võiks mingil põhjusel ka Vikipeedias artikkel olla, aga selle artikli võiks siis pigem ette näha alles siis, kui on selge, et konkreetsel juhul on andmed ja põhjendus juba olemas. Pikne 18. detsember 2013, kell 14:53 (EET)
Eesti kohta on olemas statistika, kui sageli on ühel või teisel aastal mingit nime pandud. Vähemalt osalt on see ka avaldatud. See annab ettekujutuse nime populaarsusest. Ise me ei hakka arvutusi tegema. Selline statistika on ka teistes maades. Kui see kellegi huvi ei pakuks, siis seda ka ei oleks.
Seda, et selline statistika on kõik, vaevalt saab olla. Iga nime puhul on ju esimene küsimus, kust see pärineb või mida see tähendab. Tavaliselt on selle kohta andmeid. Samuti on nimedega seotud nimepäevad.
Mulle tundub siiski, et info nime kandjate kohta pakub rohkem huvi kui need teised, mida Sa mainid. "-bergi" kohta võiks teada saada Vikisõnastikust. Kolmas täht "n" võib küll ristsõnade kasutajatele huvi pakkuda, aga seda nüüd entsüklopeediasse ega sõnastikku panema siiski ei hakkaks. Sellest, et selline huvi on, annab tunnistust see, et ka teistes vikides tehakse niisuguseid nimekirju.
Minu meelest ongi artiklid praegu ette nähtud väga tuntud nimedest, mille kohta kindlasti andmeid on.
Ma olen sellega nõus, et nimed kuuluvad Vikisõnastikku. Aga tundub, et enamik Vikipeedia kasutajaid leiab, et neist peaks kirjutama ka Vikpeedias. Õigupoolest tuleb nende kohta kirjutada nii sõnastikku kui ka entsüklopeediasse kuuluvaid asju. Näiteks nimepäevad ja nime kandjad ei kuulu Vikisõnastikku, arvatavasti mitte ka statistika. Andres (arutelu) 18. detsember 2013, kell 18:56 (EET)[vasta]
Ah jaa, ma leian, et näidata tuleb, et artiklit pole tarvis (või ei saa kirjutada), mitte et artiklit on tarvis. Andres (arutelu) 18. detsember 2013, kell 18:58 (EET)[vasta]
Punase lingiga on üsna üheselt näidatud, et artikkel peaks tulema. Aga kuidas näidata, et artiklit pole tarvis? Pikne 19. detsember 2013, kell 17:20 (EET)
Kui Sa seda mõtled, siis võtta lingid ära ja eemaldada loenditest.
Aga ma ei pidanud silmas lugejale näitamist, vaid arutelus näitamist: mõtlen, et presumeerima peaks seda, et artikkel tuleb, ja põhjendama peaks artikli ärajätmist. See puudutab eesnimesid. Andres (arutelu) 19. detsember 2013, kell 18:24 (EET)[vasta]