Arutelu:The Beatles

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

bändi nimi kirjutatakse artikliga The.


pop/rock-ansambel

  • Kirjutasin selle asemele rokkansambel. Sellele muudatusele vaidleksid mõned võib-olla vastu, aga minu arvates on rokkansambel ja järgnev selgitus muusika mitmekesisuse kohta piisav.
  • Kui arvate, et sõna pop on selles esimeses lauses vaja ära nimetada, tuleks vast leida ilusam konstruktsioon kui pop/rock-ansambel, näiteks poprokkansambel või pop-rokk-ansambel. Või on selline kaldkriipsuga kirjaviis tõesti keeleliselt korrektne ja õigekirjas lubatav? ML 11. märts 2007, kell 19:50 (UTC)
Isiklikult ei salli eriti sõna "rokk", ikka "rock", aga kui kaldkriipsust rääkida... Teoreetiliselt peaks õige olema "pop-/rock-ansambel", kuid ega ta ilus pole... Mina eelistaksin "poprock-ansambel" ja paistab korrektne samuti olema. Jürka 4. september 2007, kell 16:27 (UTC)
Seda tuleks keelenõust küsida. Andres 4. september 2007, kell 17:10 (UTC)

plaadistatud duubelalbumil "The Beatles" (sai tuntuks ka kui The White Album) avaldusid esimest korda ansamblisisesed tõsised vastuolud - Kuidas saavad albumil need tülid avalduda? Kas on mõeldud lindistamissessiooni?--WooteleF 15. jaanuar 2009, kell 07:44 (UTC)

Vajab selgemat sõnastust[muuda lähteteksti]

"... asendas see kogumik originaalse Suurbritannia versiooni" – Mis mõttes "asendas"? Mis mõttes "originaalse"? Jne. Kuriuss (arutelu) 30. juuni 2023, kell 19:09 (EEST)[vasta]