Arutelu:Teetseremoonia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Et olla poliitiliselt korrektne tuleks siia ilmselt lisada üht-teist ka muude kultuuride tee-tseremooniate kohta (ja loomulikult saaks ka ainult Jaapani omast kirjutada lisaks veel mitmeid lehekülgi).

--Nuwanda 21:37, 26 Sep 2004 (UTC)

Vajaduse korral saab artikli pealkirjale lisada maa, näiteks "Jaapani teetseremoonia", "Hiina teetseremoonia". Mitmeid lehekülgi tulebki siia kirjutada ning vajaduse korral veel eraldi artikleid teetseremoonia eri detailide ja aspektide kohta. Andres 06:40, 27 Sep 2004 (UTC)
Ma ei saa aru, kas artiklis väidetakse, et teetseremooniat peetakse ekslikult seotuks ainult Jaapani kultuuriga või et teetseremooniaks kitsamas mõttes nimetatakse Jaapani teetseremooniat. Andres 17:00, 27 Sep 2004 (UTC)

Pigem viimast. Seda, et kui mainitakse teetseremooniat, siis tavaliselt viitab see just Jaapani teetseremooniale, kuigi tegelikult on ka teistel kultuuridel omad tseremooniad ja rituaalid tee joomiseks. Ise olen lisaks Jaapani omale osalenud või näinud ka Hiina, Araabia, Vene ja (vist) Saheli oma. See viimane oli Beninis, nii et kultuuriliselt ei oska täpselt paigutada. --Nuwanda 16:30, 30 Sep 2004 (UTC)

Panin lingi inglise viki artiklile, mis on rohkem täpsustuslehekülg. Nähtavasti tuleks jaapani teetseremooniast rääkida eraldi artiklis. Selgub, et Hiinaski on vastavalt paikkonnale vähemalt viis erinevat teetseremooniat. Andres 19:44, 30 Sep 2004 (UTC)

Panin "näiteks" tagasi, sest teetseremoonia on olemas ka Koreas, mida siin pole mainitud. Andres 09:39, 4 Oct 2004 (UTC)