Arutelu:Tallinna Noored Tegijad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sellisena on see artikkel kustutamise kandidaat --TarmoK 22:38, 14 mai 2005 (UTC)


TNT on minu jaoks trotüüli ehk trinitrotoluooli lühend, mitte mingite omaarust tegijate inimeste lühend. Lisaks on kindlasti võimalik leida teisigi tähendusi. Tuleks teha kas täpsustuslehekülg või panna siia trotüül ja teised tähendused täpsustuslehele. Siim 11:31, 15 mai 2005 (UTC)

Tundub küll, et TNT on omaette mõiste, mitte lihtsalt lühend. Pooldan selle lehekülje rahulejätmist ja teiste tähenduste panemist eraldi täpsustusleheküljele. Argument: EE 12. köites on eraldi artikkel "TNT", mis käsitleb just seda seltskonda. Ühendi puhul on artikli pealkiri ikkagi "trotüül", see seltskond on tuntud põhiliselt TNT nime all. Andres 12:15, 15 mai 2005 (UTC)
Sellisel juhtumil, kui on lahkarvamusi, tuleks teha kirik keset küla ja teha see leht täpsustusleheks ja mitte kedagi eelistada. Mina ei ole praeguse olukorraga nõus. Siim 12:17, 15 mai 2005 (UTC)
Püüdkem kõigepealt esitada argumendid ja neile vastu vaielda. Siis on ehk võimalik jõuda konsensuseni. Andres 12:22, 15 mai 2005 (UTC)
Võib-olla küll Sul on õigus, et konsensust on võimatu saavutada, aga äkki püüaks. Andres 12:27, 15 mai 2005 (UTC)
Argumendid: Kui nad nimetavad end Tallinna noorteks tegijateks, siis on TNT lühend, minu arvates ei saa seda vaidlustada. Miks peaks me ühte lühendit eelistama teisele? TNT trotüüli lühendina on palju vanem ja omab seettõttu eesõigust. TNT trotüüli lühendina on palju tuntum, ka ülemaailmselt. Sellele vaatamata ei taha ma trotüüli eelistamist, vaid täpsustuslehete "TNT". On ju selge, et ühte tähendust võib teistele eelistada, vaid sel juhul, kui ta on oluliselt teistest tuntum. Antud juhul see kindlasti nii ei ole. Siim 12:28, 15 mai 2005 (UTC)
Hea küll. Mul oli kõhklus, kas seda võib päriselt lühendiks nimetada, aga jah, nähtavasti see on ikkagi lühend. On raske öelda, milline lühend on tuntum. Võib-olla on kõige tuntum üks sellenimeline kullerifirma. Paneme siis sellele leheküljele siin nimeks "Tallinna Noored Tegijad". Andres 12:40, 15 mai 2005 (UTC)
Nu kui keegi kunagi kavatseb vastavast ülemaailmselt tuntud firmast kirjutada, mis siis saab (minu jaoks on see tähendus vast olulisem, kuigi ka see on lühend 'Thomas Nationwide Transport'ist - Ahsoous 12:51, 15 mai 2005 (UTC)
Ma ei näe probleemi. Tuleb samuti link täpsustuslehele. Siim 12:52, 15 mai 2005 (UTC)

Seda et...[muuda lähteteksti]

Tallinna Noored Tegijad oligi spetsiaalselt väljamängitud trotüüli lühendile. Muidu oleks võinud jääda ka üks varasematest versioonidest a´la Põhja-Eesti Noored Autorid või Tallinna NAK vms. Lisaks oli just sel hetkel n.ö kuumaks väljendiks eesti meedias tegija, millele tekkis siis minu jaoks vähemalt boheemlik ja irooniline varjund. Lühendina siis veidi epateerivalt sisalduks plahvatuslikkust ja tulemöllu...

Ivar

Sellest võiks artikli tekstis rääkida. Andres 30. juuli 2007, kell 20:00 (UTC)

toimeta malli eemaldamise põhjenduseks[muuda lähteteksti]

Väidan vastu, et selle artikli mall ei vaja toimetamist. See on lihtsalt väga põhjalik ja hoolega tehtud artikkel, erinedes seega väga paljudest (enamikest) teistest eestikeelse Wikipedia artiklitest. Ingliskeelses Wikipedias tehakse 3-4 x pikemaid ja põhjalikumaid artikleid (see ongi seal tava, norm) ja ei süüdista keegi neid kodulehe rolli mängimises. Jaak 3 30. juuli 2007, kell 22:45 (UTC)

Toon ka kohe näite: http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_(band) . Selline peakski üks õige Wikipedia artikkel olema. Mina näen selles ka eestikeelse Wikipedia ainsat mõistlikku arenemisteed. Jaak 3 30. juuli 2007, kell 22:52 (UTC)
Kellega/millega Sa vaidled? Muidugi peaks artikkel olema põhjalik. Andres 31. juuli 2007, kell 07:02 (UTC)
Nägin nüüd TarmoK repliiki. Ma ei saa hästi aru, mida ta mõtles. Võib-olla siiski võiks artiklist eemaldada need välislingid, mis puudutavad ainult ühte isikut, ning paigutada need isikuartiklitesse. Andres 31. juuli 2007, kell 07:08 (UTC)
Küsimus on stiilis mitte põhjalikkuses. Ja Andres on siin juba toonud hulgaliselt näiteid mida korrastada.
Ning sellest samast Queeni artiklist võiks vähemalt sedagi õppida kuidas välislinkke on kasutatud ja kui palju kuhugi neid panna. Toimetamist jätkub selle artikli jaoks küllalt et saada seda entsüklopeediliseks, see ei tähenda et artikkel iseenesest ei ole hea.
...ja võiks ka mitte oma maitse järgi tagasi muuta korrastatud välislinkide osa pealkirja --TarmoK 31. juuli 2007, kell 22:48 (UTC)
Järelrühmitustest on minu meelest liiga põhjalikult kirjutatud. Neid võiks ainult mainida ning linkida eraldi atiklitesse. Andres 31. juuli 2007, kell 07:11 (UTC)
Ka "TNT-lased hiljem" on problemaatiline. See võiks ehk ka olla, aga ei saa ju lõpmatult seal andmeid täiendada. Võiks olla midagi väga üldist, aga detailid üksikute isikute kohta peaksid olema eraldi artiklites. Andres 31. juuli 2007, kell 07:13 (UTC)
Peale vaadates tundub parandamist vajavana välislinkide kasutamine teksti sees. Kui vähegi võimalik, tuleks kasutada siselinke. Välislingid tuleb koondada artikli lõppu või paigutada vastavatesse artiklitesse (jälle artikli lõppu). Andres 31. juuli 2007, kell 07:05 (UTC)
Püüan siis neis osis midagi ümber korraldada. Isikulingid lõpus olevate linkide seas siiski on valitud nii, et jääksid aega 1998-2000 ja oleksid millegi poolest käesoleva artikli kontekstis olulised, s.o annaksid lisaks isikule ka tollase ajajärgu kohta üldist infot. Teksti sisse on samuti valitud ikka just need isikulingid, mis just juuresoleva väite kohta olulist infot lisavad (eriti Jana Lepiku juures). Järelrühmituste eraldi artiklitesse mõte oli ka mul endal. "TNT-lased hiljem" sisaldab ainult ülilühikest ülevaadet 10 aasta olulisemast - kui olla täpne, siis tuleks ülevaade 10 x pikem. Seda osa saab ja minu meelest tulekski edaspidi vajadusel ka uuendada, kui miskeid olulisi auhindu võidetakse vms, eks sedasama Queenigi külge pikendatakse vaikselt edasi, kuigi bändi pole juba 15 aastat. Aga need välislingid teksti sees... Mu meelest on kogu linkide süsteem praegu enam-vähem nii paika loksutud, et infootsijal oleks parem infot leida - nagu ütlesin, on teksti sees lingid siis, kui see annab lisainfot just selle konkreetse kitsa väite kohta. - - - Olen ingliskeelse wiki kauaaegne ja veendunud kasutaja, seepärast sean ka enda tehtud artiklites, mida ei saa ilmselt küll olema palju ja mis jäävad ikka ühte ainevaldkonda (seni Olimar Kallas, Orhan Pamuk, Roald Dahl, Eion Colfer, Tartu NAK jms), eesmärgiks kapitaalsuse, süsteemsuse ja info hulga, sest tean, kui hea on infootsijal (eriti siis, kui aega vähe) sellist artiklit kasutada - siis ei ole tõesti vaja enam mitte kuhugi mujale minna, isegi mitte bändi vms koduleheküljele... Jaak 3 31. juuli 2007, kell 08:58 (UTC)
Rühmituse liikmete blogid on ju tänapäevased. Need ei kuulu minu meelest küll siia, vaid peaksid minema isikuartiklitesse. Andres 31. juuli 2007, kell 11:28 (UTC)
Teiste välislinkide vastu pole mul midagi. Soovitan vormistada umbes nii, nagu ma alguses ette näitasin. Arvustuste puhul ka märkida, millise raamatu arvustusega on tegemist. Andres 31. juuli 2007, kell 11:36 (UTC)
Olen nõus, et Vikipeedia peaks andma kogu info, kuid see ei pea olema ühes artiklis. Praegused välislingid teksti sees peaksid minema artiklitesse isikute, raamatute jne kohta, kus saaks need eraldi välja tuua. Vikipeedia vaimule vastavad teksti sees siselingid välislinkide asemel. Kui välislink on möödapääsmatu, näiteks allikaviitena, tuleks kasutada allmärkust. Välislingid peavad olema eraldi, et lugejal oleks ühemõtteliselt selge, et ta väljub Vikipeediast.
Ülevaade TNT-lastest hiljem on muidugi iseenesest asjakohane, peab ainult vaatama, et see ei läheks tarbetult põhjalikuks. Iga üksiku liikme kohta on niikuinii eraldi artikkel, nii et tuleks taotleda ainult üldmulje andmist. Andres 31. juuli 2007, kell 12:00 (UTC)
Millalgi tahan jõuda ka niikaugele, et teen liikmetele eri küljed. Hetkel kogun mõtteid SOTSIA külje tarvis, mis on taas üks suurt hulka isikuid ja pikka ajavahemikku koondav külg. Jaak 3 31. juuli 2007, kell 11:46 (UTC)

uus samanimeline rühm, järjekorraindeksiks hüüumärk – TNT!

Mina paneksin selle asemel lihtsalt "rühm TNT!". See, et ta on uus ja samanimeline, on niigi arusaadav. Ja milleks on hüüumärk, selle üle võib igaüks ise otsustada. See ei ole vast nii ühemõtteline. Andres 31. juuli 2007, kell 11:24 (UTC)

Esinemised olid menukad, meelitades kohale rohkelt publikut ja teenides kiitvat tagasisidet nii kriitikutelt kui ka niisama kirjandushuvilistelt. Eriti tõmbas tähelepanu Jürgen Rooste impulsiivne ja Wimbergi naklaslik esinemisstiil. Väga sugestiivselt esitas oma lühipoosat alati ka Marie Myrk.

Siin on hinnanguid, mis on tahes-tahtmata subjektiivsed. Hea oleks, kui oleksid viited kohtadele, kus need hinnangud on dokumenteeritud. Ka kriitikute ja huviliste tagasiside peaks olema kuidagi dokumenteeritud. Andres 31. juuli 2007, kell 11:45 (UTC)
Ja see naklaslik esinemisstiil. Jääb arusaamatuks, mis seda ikkagi iseloomustab. Andres 31. juuli 2007, kell 11:49 (UTC)

andis luuleõhtuid

Mul riivab see väljend kõrva. Andres 31. juuli 2007, kell 11:46 (UTC)

Almanahhi "Mõned ei tahtnudki kohta" võiks minu meelest olla eraldi artikkel, kus saaks sellest pikemalt rääkida. Andres 31. juuli 2007, kell 11:48 (UTC)

uuendatud kujust[muuda lähteteksti]

Täpsustasin, mida mõelda "naklaslikkuse" all. Lisasin linke, mille kaudu on võimalik saada ettekujutust TNT esinemistest. Artiklipealkirjades tundusid jutumärgid vajalikud. Ja semikooloneist püüan vabaneda kõikjal, kus võimalik. Jaak 3 31. juuli 2007, kell 17:11 (UTC)

Jah, kõik paremuse poole. Andres 31. juuli 2007, kell 17:27 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 05:49 (EEST)[vasta]


Katkine link 4[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 05:49 (EEST)[vasta]


Katkine link 11[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 05:50 (EEST)[vasta]


Katkine link 12[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 05:50 (EEST)[vasta]