Arutelu:Tallinn (asula)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin ei selgu mida silmas peetakse. Asula definitsioon ilmselt ka ei sobi siia.--17. märts 2009, kell 15:36

Artiklis Asula ei ole definitsioon täpne. Asula on põhimõtteliselt kompaktse asustuse üksus. Linna halduspiirid ei lange tavaliselt asula piiridega kokku.

Võrdle Stockholm ja Stockholm (linn). Aga Eestis asulate üle arvestust ei peeta, seetõttu on andmeid raske saada. Andres 17. märts 2009, kell 13:44 (UTC)

Selles mõttes küll, et mitu asujat moodustavad asula. Aus olla ega nendest Stockholmi artiklitest hästi välja ei tule mis vahe on halduspiiridega ja halduspiirideta asulal. Pealekauba need artiklid kattuvad suuresti. Võib oletada, et mingisugused pidepunktid Stockholmi asula asulaks pidamiseks on olemas, kui statistika keskbüroo sealsete elanike üle arvet peab. Tallinna puhul tundub asi veel segasem olevat. Kust selline määratlus ikkagi pärineb Tallinn ja ebamäärased valdade jupid kokku midagi moodustavad? Ei jää mulje, et tegu oleks entsüklopeedilise teabega.--17. märts 2009, kell 16:31
Rootsi asulate kohta tuleks teha eraldi artikkel Tätort, siis oleks asi arusaadav. Artikkel Stockholm ei räägi asulast, vaid omavalitsusüksusest. Teatud kattuvus artiklites on paratamatu; need artiklid tuleb alles korralikult kirjutada.
Olen sellega nõus, et Eesti puhul on linna kui omavalitsusüksuse ja linna kui asula eristamine problemaatiline, sest asula selles mõttes ei ole täpselt defineeritud, ja kui meil selline definitsioon ka oleks, poleks ikkagi kuskilt andmeid võtta. Seetõttu on ka kahtlane, kas säärast artiklit tasub teha. Kui näiteks Tallinna halduslikes piires oleks peale Tallinna veel mõni asula, siis võiks sellise artikli teha. Andres 18. märts 2009, kell 05:59 (UTC)

Siia suunab Tallinna linkond, kuid artiklis seda ei mainita. Andres 18. märts 2009, kell 06:42 (UTC)